MAMIĆE BI ZBOG OVOG MOGLI ZAMRZITI U SRBIJI: / Evo kako bi mogli upropastiti Zvezdi posao vrijedan milijune eura

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Već Zorana Mamića je teško odbiti, a ako se u priču uključi i Zdravko bit će još teže reći "ne"

5.12.2019.
12:29
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Bivši čelnik Dinama, a danas bjegunac pred hrvatskim pravosuđem s rezidencijom u Međugorju, Zdravko Mamić, mogao bi pokvariti potencijalno vrlo unosan posao Crvenoj zvezdi. Kako to Mamić iz hotela u Međugorju kvari posao klubu u drugoj državi?

Mamić, kako u Dinamu i dalje nerijetko ističu, usmeno dogovara ili nagovara, uvjerava, potencijalna pojačanja da se pridruže njegovom bivšem klubu, kojim on i dalje operira u nekoj savjetničkoj ulozi, poput nekog "outsourcinga", kada su, prvenstveno, u pitanju transferi. Hvale se nove zvijezde Dinama, poput Brune Petkovića, kako su tu samo zbog Zdravka Mamića, a uskoro bi još jedan mladi superstar mogao slično govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

30.07.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret 2. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Saburtalo. Zoran Mamic s djevojkom Darijom Crnjakovic iz svecane loze prati utakmicu. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Krađa mladog talenta

Naime, mladi reprezentativac Srbije Mirko Topić (18), spominje se u kontektstu prelaska u Dinamo. Topić trenutno igra u Vojvodini, a kako je riječ o vrlo modernom defenzivnom veznjaku, koji dobro igra s loptom, koji je jak u duelu i skoku te može dirigirati igrom iz dubine, mogao bi biti idealno riješenje za Dinamov problem s igračima na toj poziciji.

Međutim, Topića, logično, potražuju i najjači srpski klubovi predvođeni Crvenom zvezdom, ali u igri je navodno i Manchester City. Topić je nedavno potpisao novi ugovor s Vojvodinom, što je svakako osigurač za klub da ga neće pustiti za malu odštetu. Mladi Srbin je trenutno procijenjen na svega 400 tisuća eura, ali računa se kako bi odšteta mogla biti četverostruko veća, ako ne i više od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: STR-2222/PIXSELL
Image
Foto: STR-2222/PIXSELL

11.06.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zdravko Mamic u pratnji odvjetnika dao je izjavu medijima nakon saslusanja o izrucenju Hrvatskoj. Photo: STR-2222/PIXSELL

Mamići protiv Cityja

MozzartSport tvrdi kako je prije mjesec i pol dana sportski direktor Dinama, Zoran Mamić, bio na utakmici u Novom Sadu protiv Javora, te da je Dinamo ugostio Topićeve menadžere na utakmici Lige prvaka protiv Šahtara. Ako je to istina, to bi moglo značiti kako će mladi Topić vrlo vjerojatno preći u Dinamo. Iako su Zvezda, Partizan i tkoveć ugledni srpski klubovi koji igraju elitna europska natjecanja, financijski se oni, za sada, ne mogu natjecati s Dinamom, a ono što Dinamo također na naki način garantira jest transfer u "ligu pet", ako se igrač afirmira dakako, kroz nekoliko sezona.

Problem i Hrvatima i Srbima mogao bi napraviti Manchester City jer Guardiolina ekipa operira po regiji već neko vrijeme. Doveli su Antu Palaversu za 5.5 milijuna eura iz Hajduka, a za istu cifru stigla su im i braća Ilić iz Zvezde, te su za tri milijuna eura doveli Slobodana Tedića iz Čukaričkog. Međutim, već Zorana Mamića je teško odbiti, a ako se u priču uključi i Zdravko što je vjerojatan rasplet scenarija, bit će još teže reći "ne", a realno, za razvoj karijere mladih igrača Dinamo je idealan klub pa Srbin neće pogriješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo