MAMIĆ SANJA O POVRATKU: / 'I u Al Ain dolaze mailovi iz Hrvatske u kojima mi se govori da sam kriminalac. Što bi tek bilo ovdje'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mamić će u srijedu 6. lipnja doznati presudu u slučaju izvlačenja novca iz Dinama.

1.6.2018.
14:38
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši trener Dinama Zoran Mamić gostovao je u emisiji Večernji pressing Igora Štimca. U Hrvatsku se vratio nakon što je s Al Ainom došao do dvostruke krune. Tamo je prije njega sjedio izbornik Zlatko Dalić.

"Napravio je dobar imidž za hrvatske trenere, ali mi je ostavio veliki uteg na rezultate koje je imao s klubom. Al Ain je veliki klub i uvijek traže trofeje. U 50 godina postojanja klub je prvi put osvojio duplu krunu što je fantastično", započeo je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je na temu došla reprezentacija i SP u Rusiji.

Hipoteka iz 98'

"Rezultat iz '98. je velika hipoteka. To je po meni naš najveći nogometni doseg. Mislim da smo tada bili bolja grupa, bolja nego u ostalim reprezentacijama nakon toga. Tada smo mi igrači bili kao obitelj. Danas je to malo drugačije. I atmosfera oko reprezentacije je tada bila fantastična, cijela država je bila uz nju, a danas imamo mnogo nesređenih situacija oko nogometa što nije dobro. Reprezentacija bi trebala biti iznad svega", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac ga je upitao i kolika je odgovornost igrača zbog svega onoga što se događalo izbornicima.

"Usudio bih se reći da je njihova odgovornost najveća. Oni su neposredni sudionici na terenu. Ali vremena onda i sada posve su drugačija. Sada igrači imaju mnogo više obveza i pod stalnim su stresom. I sve što se događa oko reprezentacije utječe na njih. Igrači ove generacije kada dođu u domovinu bježe od problema, bježe od nečega, a ona reprezentacija iz '98. 'imala je 'jaja' i jurila je. I ta je reprezentacija imala karakter", smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako će vatrenima u Rusiji biti najvažnija prva utakmica s Nigerijom. Također, Dinamo je bio neizostavna tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provocira brata

"Kad se jako naljutim na Zdravka kažem mu da nema pojma o nogometu. Kažem mu da je Dinamo bio u 'ligi za bedaka' prije nego što sam ja došao, a mojim odlaskom je izgubio prvenstvo", našalio se.

Za kraj je rekao kako se ne namjerava uskoro vraćati na Stari kontinent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz ove probleme koje prate nas kao obitelj, moja želja da odem u Europu je teško ostvariva. Dok taj proces traje, bit će vrlo teško. U Al Ain je došlo 50-ak mailova iz Hrvatske u kojima mi se govori 'kriminalac, lopov'. Netko "dobronamjeran" šalje moje fotografije iz sudnice pa možete misliti što bi bilo u Europi. Teško će biti dok se proces ne završi", kazao je Mamić u Večernjem pressingu Igora Štimca.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo