poruka ogorčenja / Mađarska Groupama Arena oduševila i HNS: 'Zar Hrvatska nema beton, željezo i radnike?!'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Maksimir je beć godinama u derutnom stanju. Komadi betona i staklo padaju s velikih visina

27.3.2019.
18:31
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nakon putovanja u Budimpeštu na kvalifikacijski ogled s Mađarskog kojeg je Hrvatska izgubila rezultatom 2:1, čelnici HNS-a morali su podijeliti svoje oduševljenje nogometnim stadionom u mađarskoj prijestolnici te istaknuti ogorčenje time što i Hrvatska nema takav stadion.

"U samo 14 mjeseci, uz financiranje države, mađarski velikan Ferencváros i mađarski nogomet dobili su prekrasan novi stadion - spektakularnu Groupama Arenu. Gledajući taj stadion, hrvatski navijač ne može se ne zapitati - zar Hrvatska nema beton? Željezo? I radnike sposobne napraviti ovakav stadion?", stoji između ostalog u tekstu na stranici HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimir je beć godinama u derutnom stanju. Komadi betona i staklo padaju s velikih visina i pitanje je vremena kada će posljedice toga biti fatalne. 

Dinamo je ispod donjeg dijela zapadne tribine postavio mreže kako netko ne bi nastradao, ali mreže ne mogu spriječiti raspad ogromne betonske građevine pa beton pada po ljudima ispod stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali beton nije jedina golema opasnost za one koji se zateknu na stadionu, koji je u vlasništvu Grada Zagreba i na kojem igraju Dinamo i reprezentacija Hrvatske. Prije dva dana se sa stadiona, kojem se tepa da je hrvatski Wembley, urušilo staklo i zamalo palo na prolaznike i djecu koja su se igrala ispred Maksimira. 

Gradonačelnik Bandić je najavio natkrivanje zapadne i sjeverne tribine, a projekt Kajzerica još je uvijek na čekanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo