ISPUSTILI POBJEDU 11 MINUTA PRIJE KRAJA: / Mađarska prekinula niz Ante Čačića

Image

U drugoj pripremnoj utakmici ovoga mini ciklusa uoči Eura, Mađarska i Hrvatska remizirali su u Budimpešti 1:1. Strijelac vodećeg pogotka za Hrvatsku bio je Mario Mandžukić u 29.

26.3.2016.
17:35
VOYO logo

MAĐARSKA - HRVATSKA 1:1

MAĐARSKA: Dibusz (od 46. Bogdan) - Fiola, Lang, Guzmics, Korhut - Nagy (od 46. Elek), Gera - Nemeth (od 46. Nikolić), Kleinheiser (od 80. Bode), Dzsudzsak (od 81. Stiber) - Priskin (od 36. Szalai)

HRVATSKA: Subašić - Ćorluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko - Modrić, Antolić - Kovačić (od 75. Srna), Perišić, Brozović - Mandžukić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BUDIMPEŠTA: Stadion Groupama Arena - 22,000 gledatelja; Sudac: Radek Prihoda (Češka);

Strijelci: 0-1 Mandžukić (29), 1-1 Dzsudzsak (79)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Gera, Korhut, Szalai / Ćorluka, Vida, Perišić

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je ostao bez Marka Pjace, Ivana Rakitića, Nikole Kalinića i Marija Mandžukića, izbornik Ante Čačić suočio se i sa prehladom Danijela Subašića. Vratarska reprezentativna jedinica je zbog temperature završila na klupi, a umjesto njega šansu je dobio Lovre Kalinić.

Otpala 3-5-2 formacija

Suočivši se sa činjenicom da se teško može uigravati 3-5-2- taktiku, izbornik se vratio na 4-2-3-1 formaciju. Nije da je imao izbora. Imao je tek jednog napadača, Mandžukića, tako da uigravanje 3-5-2 nije bilo moguće. Vrsaljko je počro na desnom beku, a na drugoj strani je bio Domagoj Vida. Schildenfeld i Ćorluka su bili središnji stoperi. Nakon premijere kockastih dresova, na red je stigla i plava garnitura koju je svoju premijeru imala na Groupama Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SUDAR U BUDIMPEŠTI: Osjetite dašak atmosfere s Groupama Arene

Image

SUDAR U BUDIMPEŠTI: Osjetite dašak atmosfere s Groupama Arene

Hrvatska povela u 29. minuti

Nakon početnih ispitivanja snaga, hrvatska je povela u 29. minuti susreta. Ivan Perišić ubacio je s lijeve strane, a na pravom se mjestu na drugoj stativi našao Mario Mandžukić za veselja naših navijača na Groupama Areni, na kojoj se natiskalo 20 000 gledatelja. Hrvatska je u prvom dijelu imala nekoliko šansi, ali niti jedna nije bila posebno opasna po golmana Mađarske u prvom poluvremenu Dibusza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buđenje Mađarske u drugom dijelu

Mađarska je drugi dio utakmice otvorila sjajnim udarcem nemetha sa 17 metara. Ovaj vezni igrač Werdera Bremena okušao je svoj udarac s nekih 17 metara. Njegovu loptu boksao je Kalinić.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su najviše pokušavali po toj lijevoj strani gdje je ordinirao Perišić. Njegova brza ubacivanja po boku i centaršut bili su potencijalna opasnost za Mađare. Jer je u kaznenom prostoru vrebao Mandžukić. Hrvatska je u drugom dijelu igrala jako pasivno, vezni red je izgledao bezidejno, nemaštovito ali Mađari nisu nikako mogli zabiti gol. Vatreni su htjeli sačuvati rezultat, pa su se bili malo povukli. Mandžo je bio najistureniji naš igrač.

Sjajna šansa Srne

U 76. minuti u igru je ušao Dario Srna, koji očito nije teže ozljeđen. Zamijenio je Matea Kovačića. Srna je nakon svega minutu igre imao priliku za pogodak. Kapetan je dobio šansu izvesti slobodni udarac sa nekih 16 i pol metara od gola. Srna se namjestio, tukao, njegov udarac prošao je tik uz lijevu vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko trenutaka poslije, Mađari su demonstrirali kako izvode slobodne udarce. Pa je tako Dzsudzsák Balázs sa 20-ak metara matirao Lovru Kalinića. Bio je to fenomenalno izveden slobodnjak nakon kojeg je vratar Hajduka ostao nemoćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 90. minuti, Luka Modrić oprobao je svoj udarac sa 18 metara iz kosa, ali lopta nije završila u mreži. Tako je Čačić i dalje ostao neporažen na klupi vatrenih, iako je njegov pobjednički niz prekinut. Od kad je preuzeo reprezentaciju od Nike Kovača, Čačić je u pet susreta na klupi ostvario učinak od 4 pobjede uz jedan remi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo