MA KAKAV RONALDO, KAKAV MESSI, MBAPPE I NEYMAR: / Evo tko je, bez pogovora i statistički, najbolji napadač u Europi

Image
Foto: Profimedia

Nikako ne uspjeva ući u uži izbor za Zlatnu loptu ili bilo koju od tri najprestižnije nagrade

19.12.2019.
10:28
Profimedia
VOYO logo

Vjerovali ili ne, poljski napadač iz redova minhenskog Bayerna, Robert Lewandwoski, postigao je 30. pogodak ove sezone, a tek je prosinac! Popularni Lewa upisao se među strijelce u 3:1 pobjedi svog kluba nad Freiburgom.

Poljaku su trebale 24 utakmice ove sezone kako bi stigao do 30. pogotka, a samim time je postao prvim nogometašem u svim europskim ligama koji je do te brojke uspio doći u ovako ranom stadiju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski arrives to attend the Ballon d'Or France Football 2019 ceremony at the Chatelet Theatre in Paris on December 2, 2019., Image: 486002754, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Najbolji u Europi

Lewandowski je prvi strijelac Bundeslige s 19 golova, prvi je strijelac Lige prvaka s čudesnih deset golova, a jedan je zabio i u Kupu. Ovo mu je bio 221 pogodak u 266 nastupa za Bayern, a zaista je žalosno što uz ovako impresivnu statistiku nikako ne uspjeva ući u uži izbor za Zlatnu loptu ili bilo koju od tri najprestižnije nogometne nagrade.

Nedavno je i on sam rekao što bi mogao biti razlog... "Što da napravim kako bih iduće godine bio bolje plasiran? Moram imati još bolje brojke nego ove godine. Ali svjestan sam da zato što dolazim iz Poljske moram biti zadovoljan i mjestom koje sam dobio ove godine", rekao je na dodjeli Zlatne lopte poljski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavi li ovakvim tempom zabijati golove i ako Bayern nekim čudom dogura do kasnije faze Lige prvaka možda mu se konačno osmjehne sreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo