NOVA LISTA / Luka Modrić i Mario Mandžukić nisu na vrhu! Ovo su najskuplji hrvatski nogometaši u povijesti

Zapravo je naš najskuplji nogometaš u povijesti novim transferom srušio osobni rekord

27.6.2019.
19:56
VOYO logo
Image

Luka Modrić i Mario Mandžukić nisu na vrhu! Ovo su najskuplji hrvatski nogometaši u povijesti

Image

Luka Modrić i Mario Mandžukić nisu na vrhu! Ovo su najskuplji hrvatski nogometaši u povijesti

Mateo Kovačić postao je najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Chelsea je otkupio njegov ugovor od Real Madrida za 50 milijuna eura. Logičan potez za Chelsea nakon prodaje Edena Hazarda i obzirom da londonski klub ima FIFA-inu zabranu dovođenja igrača koja traje dva prijelazna roka.

No, Kovačić je bio na posudbi u Chelseaju i u ugovoru imao klauzulu po kojoj ga Bluesi mogu otkupiti za 50 milijuna eura prije 30 lipnja, što su i učinili. Teško da bi Chelsea napravio ovakav potez bez pristanka novog trenera, a to će uskoro postati, pišu britanski mediji, legenda kluba Frank Lampard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I time je 25-godišnji Kovačić,  koji je valjda sada našao svoje mjesto pod suncem, srušio zapravo svoj rekord na listi najvećih odšteta koje su plaćene za hrvatske nogometaše.

Njegov transfer iz Intera u Real Madrid 2015. iznosio je 31 milijun eura. Imao je tada 21 godinu i postao šesti Hrvat u kraljevskom klubu. Pridružio se Luki Modriću i srušio njegov transfer iz Tottenhama u Real 2012. - koji je iznosio 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu je DejanLovren i njegov prelazak iz Southamptona u Liverpool 2014. godine za 25 milijuna eura. Postao je tada najskuplji branič u povijesti Liverpoola.

Marko Pjaca postao je 2016. najskuplji igrač koji je napustio HNL. A 23 milijuna eura platio je tad Juventus Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završavamo s petim mjestom - prelazak MarijaMandžukića iz Bayerna u Atlético 2014. za 22 milijuna eura. Hoće li ovoga ljeta, uz Kovačića, biti bombastičnih hrvatskih transfera? Ubrzo ćemo doznati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo