PREDSTAVLJANJE KNJIGE / Luka Modrić na Interliberu otkrio najdraže knjige iz djetinjstva i djeci dao važan savjet

Sajam knjiga Interliber ove nedjelje je imao posebnog gosta

17.11.2019.
14:30
VOYO logo



Luka Modrić sa suautorom novinarom Robertom Matteonijem na glavnoj pozornici šestog paviljona Zagrebačkog velesajma na Interliberu predstavio je svoju upravo objavljenu autobiografiji “Moja igra” u izdanju naklade Hermes na hrvatskom, a bit će prevedena na 12 svjetskih jezika.

''Moja želja je bila napisati autobiografiju i to mi se ostvarilo. Želja je sazrela nakon Svjetskog prvenstva. Falilo mi je nešto da napišem knjigu, a to je bio uspjeh s reprezentacijom. Kad se to dogodilo, odlučio sam se na to'', kazao je Modrić i otkrio da voli knjige, a posebno je ljubitelj sportskih autobiografija: ''Pročitao sam ih dosta, a zadnja koja me oduševila bila je ona Andrea Agassija''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Robi i ja znamo se dugi niz godina, ostvarili smo posebnu vezu, na kraju i prijateljsku. On me najduže poznaje, dugo surađujemo, kako privatno, tako i novinarski. On mi je bio najbolja osoba i od povjerenja'', kazao je Modrić otkrivši kako je izbor pao na Matteonija kao suatora. 

Image

Luka Modrić na Interliberu otkrio najdraže knjige iz djetinjstva i djeci dao važan savjet

Image

Luka Modrić na Interliberu otkrio najdraže knjige iz djetinjstva i djeci dao važan savjet

On je naglasio: ''Najvažnije je da je Luka zadovoljan knjigom i da ljudi saznaju ono što su htjeli saznati. Luka je globalna zvijezda koja je osvojila prestižne nagrade. Poznato je da Luka baš nije otvoren prema javnosti i u ovoj knjizi će se sve saznati''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ova knjiga velika je stvar za djecu, da imaju inspiraciju kako je Luka uspio u karijeri. Suradnja je bila iznad mojih očekivanja, predao se tome od prvog dana i nijednom nije iskazao nestrpljivost ili da mu se nije dalo to raditi'', kazao je Matteoni, a Modrić otkrio da od malena voli knjige.

''Kad sam bio mlađi, u Zadru moj tadašnji trener Domagoj Bašić, koji je moj najdraži trener, početkom tjedna donio bi knjige i dao nam izbor da nešto pročitamo do kraja tjedna i ispričamo što smo čitali. Meni su iz toga doba u sjećanju posebno ostali Robinson Crusoe i Heidi, njih sam ih izabrao za čitanje, a djeci bih savjetovao da kad mogu - da uhvate malo vremena, 15, 20 ili 30 minuta dnevno, da čitaju knjige, to će im pomoći u odrastanju i formiranju'', istaknuo je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrićevi obožavatelji i obožavateljice, među kojima je bilo najviše djece, dobilo je u knjigu i potpis čovjeka koji je ušao u nogometnu povijest kada je 2018. godine osvojio ono što nitko prije njega nije – sve četiri najprestižnije nagrade za najboljeg igrača u istoj godini – Zlatnu loptu SP-a, Fifin The Best, Uefinu nagradu i Ballon D’Or.   

Promišljen razigravač, nogometni maestro, rođen sa žarom da se dokaže i vodi, odgojen skromno i radišno, s pravom dozom inata i vjere u sebe, Modrić je, kažu, danas simbol odlučnosti i ustrajnosti, a njegova životna priča inspiracija je za sve generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo