PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA / Luka Modrić bi nakon 30 godina mogao doznati ime ubojice svog djeda

Image
Foto: Profimedia

Modrić rijetko govori o teškim trenucima svog života

1.9.2021.
12:40
Profimedia
VOYO logo

Kad je još bio dijete, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena Luka Modrić doživio je veliku tragediju. Četnici su mu 1991. godine ubili djeda u Jesenicama. Dosad se nije znalo tko je odgovoran za to ubojstvo, no uskoro bi se moglo doznati.

Naime, bivšem zapovjedniku srpske specijalne jedinice policije na obrovačkom području Željku Badži odbijena je žalba na sudu u Splitu i protiv njega bi trebala biti podignuta optužnica. Naravno, ako istraga pokaže da za to ima elemenata, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od svjedoka tvrde da je sam Badžo pucao u djeda Luke Modrića, neki tvrde da nije. Nije on bio jedini ubijeni tog 18. prosinca 1991. godine, poginulo je još šestero civila.

Image
TEŽAK ISPIT ZA VATRENE /

Dalić ima tajno oružje za Rusiju, a otkrio je i kako će nadomjestiti Modrića: 'To je veliki hendikep, ali imamo i veći problem'

Image
TEŽAK ISPIT ZA VATRENE /

Dalić ima tajno oružje za Rusiju, a otkrio je i kako će nadomjestiti Modrića: 'To je veliki hendikep, ali imamo i veći problem'

'Puno sam ga volio'

Ideja Srba je navodno bila poslati poruku ostalim Hrvatima u selu Modrići da moraju otići sa svojih ognjišta, a nakon toga su opljačkali njihovu kuću. Nakon djedove smrti njegovi su roditelji bili prisiljeni napustiti svoj dom i smjestili su se u prognanički hotel Iz u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako sam mali, doživio sam već puno strahova. Strah od rata i granatiranje već pomalo zaboravljam. Događaj koji nikad ne mogu zaboraviti dogodio se prije četiri godine kada su četnici ubili moga djeda, kojeg sam puno volio. Svi smo plakali, a ja nikako nisam mogao shvatiti da moga dragog dobrog djeda više nema. Pitao sam se mogu li biti ljudi oni koji su to učinili i zbog kojih moramo bježati od kuće", objavio je Modrić ovu poruku koju je napisao s deset godina u svojoj autobiografiji koja je izašla nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Modrić rijetko govori o teškim trenucima svog života, ali kada je 2008. potpisao za Tottenham, kratko se osvrnuo na trenutke koji su ga potresli, ali i izgradili kao osobu, kao čovjeka spremnog na velike stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam imao šest godina, bilo mi je teško, to su bila teška vremena za sve nas. Sjećam se toga u magli, ali, ruku na srce, to nije nešto što uopće i želiš pamtiti. Živjeli smo u hotelu niz godina dok smo se financijski borili u životu, dok smo preživljavali, ali ja sam uvijek volio samo nogomet", svojevremeno je ispričao Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo