LUKA JE ZASLUŽIO VIŠE! / Objavljeno koje je mjesto zauzeo Modrić u poretku za Zlatnu loptu

Image
Foto: AFP, PHILIPPE HUGUEN

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić osvojio je 17. mjesto u poretku za Zlatnu loptu, objavio je organizator dodjele ove nagrade France Football.

12.12.2016.
18:15
AFP, PHILIPPE HUGUEN
VOYO logo

Modrić dijeli 17. mjesto s klupskim suigračem iz Real Madrida Tonijem Kroosom i francuskim reprezentativcem iz West Hama Dimitrijem Payetom. Konačna pozicija hrvatskog veznjaka je pomalo razočaravajuća s obzirom da je bio jedan od ključnih ljudi u Realovom pohodu na naslov u Ligi prvaka, a nedavno je proglašen i najboljim veznim igračem španjolske lige.

Jedan bod

Ipak, radi se o napretku u odnosu na prošlu godinu kada je Luka završio na 23. mjestu u poretku za Zlatnu loptu. Ove je godine Modrić, baš kao i Kroos i Payet, dobio po jedan bod, dok je 11 nominiranih igrača ostalo na nuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Modrića je odlična godina o čemu svjedoče gotovo svakodnevne pohvale koje se slijevaju na njegov račun u izjavama suigrača, trenera, suparnika, novinara... Osim spomenute nagrade za najboljeg veznjaka Primere, naš je nogometaš nominiran i za novu FIFA-inu nagradu The Best, kao i za najbolje momčadi godine u izboru FIFA-e i UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

France Football je u popodnevnim satima ponedjeljka počeo s objavom poretka, a dobitnik Zlatne lopte bit će poznat iza 20 sati. Zbog raskola FIFA-e i France Footballa, od ove godine ponovno imamo dvije nagrade, ali Zlatna lopta svakako ima dulju tradiciju i veći prestiž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo