veliki intervju / Luka Ivanušec pred derbi sezone ekskluzivno za RTL: 'Kada su pune tribine protiv tebe, to je dodatan motiv'

Luka Ivanušec u ekskluzivnom intervjuu za RTL dotaknuo se svoje ozljede, mjeseci koje je proveo bez nogometa, trenutne situacije u HNL-u, ali i svog reprezentativnog statusa.

18.4.2022.
20:23
VOYO logo

Nakon više od dva mjeseca na teren se vratio Luka Ivanušec. Ova važna karika Dinamove igre vratila se u najvažnijem trenutku sezone, pred veliki derbi na Poljudu.

Zbog vrlo neugodne ozljede trbušnog zida te operacije istog nije mogao biti u planu Željka Kopića dva mjeseca. Prošlo kolo protiv Istre ušao je posljednjih dvadeset minuta i napokon ponovno osjetio kako je to igrati utakmicu. Istrčao je na teren uz velike ovacije s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se fantastično"

"Malo je bila kočnica u glavi, nisam htio ići 100 posto, dobro mi je došlo ovih 20 minuta. Osjećam se fantastično i mogu sve, trebao mi je ovaj povratak i bio sam presretan kada sam se vratio na teren", ispričao je Ivanušec našoj Ines Godi Forjan.

Dinamu je nedostajao još od one dvije utakmice protiv Seville, ali i u nikada zanimljivijem HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je lakše igrati nego gledati s tribine, uvijek želiš biti dio ekipe i pomoći.
Ali dobro ozljede su sastavni dio života i nogomet. To me jačalo u glavi i sada sam se vratio spremniji i bolji", ispričao nam je Ivanušec o mjesecima bez nogometa.

"Povratak u najbitnijem trenutku sezone"

Prije dva dana odigrao je svoju 21. utakmicu u HNL-u ove sezone. Ove sezone upisao je tri pogotka i četiri asistencije. Točnost dodavanja mu je 86 posto, a uspješnost driblinga 68 posto. Željko Kopić zasigurno je zadovoljan što mu se vratila ovako jaka karika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz sav respekt prema svima ja mislim da Dinamo može završiti prvi. Ako svi razmišljaju da mogu završit prvi moramo vjerovati i mi i svi igraći u svlačionici vjeruju u to. Moramo vjerovati u sebe i onda će doći do golova. Vjerujem da će do izražaj doći naša lepršavost, a kada su pune tribine protiv tebe to je onda dodatan motiv", komentirao je Ivanušec situaciju u HNL-u prije derbija na Poljudu.

U planovima Zlatka Dalića

Zbog ozljede ga nije bilo u Kataru na prijateljskim utakmicama reprezentacije. Iako je zasigurno u planovima Zlatka Dalića koji ga je vodio i na prošlo Europsko prvenstvo, Luka će svoj reprezentativni status morati opravdati na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam motiviran velika mi je zelja da završim na tom svjetskom prvenstvu i to bi bila jedna kruna karijere. Jedino mjerilo je teren i svi želimo na taj popis i nadam se da ću tamo dospjeti. Zlatko Dalić me kontaktirao prije operacije i poželio sreću i ovim putem bi mu se zahvalio", rekao je Ivanušec o svom reprezentativnom statusu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo