MLADI HRVATI / Ludnica u našoj skupini na Europskom prvenstvu, žuti kartoni odlučuju o prolasku dalje?

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Najveći problem nastaje ako Austrija i Danska odigraju 2:2...

24.5.2024.
11:43
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 2. kola B skupine Europskog nogometnog U-17 prvenstva na Cipru, reprezentacija Hrvatske je odigrala 2-2 protiv Danske upisavši i drugi remi u skupini.

Image
VRIJEME JE ZA RUKOMET /

Izvlačenje skupina Svjetskog muškog rukometnog prvenstva uživo na RTL-u!

Image
VRIJEME JE ZA RUKOMET /

Izvlačenje skupina Svjetskog muškog rukometnog prvenstva uživo na RTL-u!

Nakon uvodnog remija bez golova protiv Austrije, odabranici izbornika Marijana Budimira u susretu 2. kola remizirali su i protiv Danske odigravši 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to odlična utakmica u kojoj je Danska povela, mladi hrvatski nogometaši su okrenuli rezultat s dva gola, a Danci izjednačili.

Prve dvije reprezentacije iz svake od četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale, a Hrvatska će put među osam najboljih tražiti 26. svibnja protiv Walesa (Achnas, 17:00). Momčadi Marijana Budimira treba pobjeda nad Walesom za prolazak u četvrtfinale, a ključan će biti i ishod utakmice između Austrije i Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučivat će žuti kartoni?

Ako bilo koja reprezentacija pobijedi u tom susretu, Hrvatska prolazi dalje. Međutim, situacija postaje složenija u slučaju remija. Ako utakmica završi 0:0 ili 1:1, Hrvatska ide dalje. No, u slučaju remija 3:3 ili više, Hrvatska ispada, a prolaze Austrija i Danska.

Najveći problem nastaje ako Austrija i Danska odigraju 2:2. Tada Danska ide u četvrtfinale, a o drugom putniku odlučuje gol-razlika između Austrije i Hrvatske. Hrvatskoj bi trebala pobjeda nad Walesom od najmanje tri razlike uz postignuta barem četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Hrvatska pobijedi 3:0, izjednačit će se s Austrijom po gol-razlici i broju postignutih golova. U tom slučaju, idući kriterij je fair-play, a ako ni to ne odluči, presudni bi bio koeficijent u ždrijebu, gdje je Austrija bila bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo