Serie A / Ludnica u Italiji: Pet crvenih kartona, hat-trick Iličića u 'gemu' Atalante, Vrsaljko i Pašalić asistenti

Image
Foto: AP images

Inter je svladao Empolija, a Ivan Perišić i Marcelo Brozović nisu nastupili za 'nerazzure'

29.12.2018.
17:24
AP images
VOYO logo

U 19. kolu Serie A Inter je slavio u gostima kod Empolija s 1-0, a asistenciju za pogodak je ubilježio hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko

Vrsaljko je jedini od Hrvata u Interu započeo utakmicu, a u 72. minuti je na njegov ubačaj Keita Balde zabio pobjednički gol. Ivan Perišić je ostao na klupi, a Marcelo Brozović nije bio u zapisniku.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede je došla i Roma, koja je tek u drugom dijelu s dva gola slavila kod Parme. Golove su zabili Cristante i Under. Lazio i Torino su odigrali 1-1, a Milan Badelj je ostao na klupi rimskog sastava. 

Daleko najviše golova bilo je u Sassuolu gdje je domaćin izgubio od Atalante s čak 2-6. Tri gola postigao je Slovenac Josip Iličić, a za Atalantu je cijelu utakmicu odigrao Mario Pašalić te asistirao za šesti pogodak Iličiću.  Udinese je u Udinama slavio protiv Cagliarija s 2-0. Andrija Balić je ušao u igru u 79. minuti kod domaćina, Filip Bradarić odigrao je cijelu utakmicu za goste, Darijo Srna je izašao u 76. minuti, a Marko Pajač ušao u 62. minuti. Genoa i Fiorentina su odigrali 0-0, a Marko Pjaca je za goste ušao u igru u 83. minuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski nogometni prvak Juventus u prvom je susretu 19. kola Serie A na svom stadionu svladao Sampdoriju sa 2-1 (1-1) i tako povećao svoju prednost na vrhu ljestvice sa 12 bodova pred drugim Napolijem.

Juventus je poveo preko Cristiana Ronalda u 2. minuti, na 1-1 poravnao je Quagliarella u 33. iz jedanaesterca, da bi pobjedu domaćima osigurao Ronaldo svojim drugim golom na utakmici u 65. minuti također iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi je Saponara pogodio mrežu Juventusa za 2-2, ali je nakon dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno kako se ranije tijekom akcije nalazio u zaleđu, pa pogodak za 2-2 nije priznat.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juventus do 69. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Juventus sada ima 53 boda, drugi je Napoli sa 41, a treći Inter sa 39 bodova.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo