Liga prvaka / Lovrenov suigrač Ukrajinac poslao antiratni apel, sunarodnjaci ga izvrijeđali: 'J*** se domoljube'

Image
Foto: screenshot

Tijekom rata u Donbasu odbijao pjevati himne. Ukrajinci ga smatraju izdajicom te je zbog toga protjeran iz nacionalne vrste

24.2.2022.
18:30
screenshot
VOYO logo

Ukrajinski nogometaš i suigrač Dejana Lovrena iz Zenita Jaroslav Rakicki oglasio se na Instagramu povodom ratnih zbivanja u njegovoj domovini.

"Ukrajinac sam! Mir u Ukrajini! Zaustavite rat!", napisao je Rakicki na društvenim mrežama, no njegovi sunarodnjaci nisu reagirali kako je Rakicki očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinci su mu zasuli profil s brojnim negativnim komentarima.

"Sad si se javio, a ruska invazija traje već osam godina", "Jebi se domoljube", samo je dio komentara koji su na njegovom profilu razočarani i gnjevni Ukrajinci napisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeo brisati komentare

Nakon što mu je dio pratitelja uputio uvrede, Rakicki je počeo brisati komentare te su ostali komentari onih koji mu odaju počast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što njegove sunarodnjake osobito iznerviralo i povrijedilo je to što Rakicki veći dio karijere igra u Zenitu kojeg sponzorira Gazprom, naftni gigant kojeg kontroliraju ruski oligarsi.

Rakicki je veći dio karijere proveo u Šahtaru, a 2019. godine prešao je u Zenit. Također, bio je pod velikim pritiskom jer je tijekom rata u Donbasu odbijao pjevati himne. Ukrajinci ga smatraju izdajicom te je zbog toga protjeran iz nacionalne vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo