LOVREN PROGOVORIO O ODLASKU IZ LIVERPOOLA: / 'To je kao da nakon izvlačenja lota pitate "Zašto nisi odabrao te brojeve?"

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Hrvatski branič dao je veliki intervju za Atletic u kojemu se dotakao brojnih tema

19.5.2021.
19:28
Profimedia
VOYO logo

Branič hrvatske nogometne reprezentacije i ruskog prvaka Zenita dao je veliki intervju za Athletic u kojemu je progovorio o dolasku iz Engleske u Rusiju, hrvatskoj reprezentaciji i bivšim suigračima iz Liverpoola.

Image
ŠTO NE VALJA S DALIĆEVIM VATRENIMA I ZAŠTO SE TOLIKO MUČE? /

Izbornik konačno pustio 'svježu krv' među Vatrene, ali u startu postoji problem

Lovren je u Zenit stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Liverpoola, nakon što je taj klub osvojio prvi naslov prvaka poslije 30 godina. Redsi su u ovoj sezoni imali puno problema s ozljedama, najviše na stoperskim pozicijama i Lovren, da je ostao, sigurno bi imao značajnu ulogu i veliku minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Harry Marshall / PA Images
Image
Foto: Profimedia, Harry Marshall / PA Images

Dejan Lovren

"Ne žalim ni za čime, ta odluka je bila najbolja u tom trenutku. To je kao da nakon izvlačenja lota pitate "Zašto nisi odabrao te brojeve?", ne funkcionira to tako. Naravno da mi je bilo teško napustiti Liverpool jer su moja djeca tamo išla u školu i stvorio sam prijateljstva. I danas gledam utakmice koje igra Liverpool i želim im sve najbolje. Čujem se s Hendersonom, Shaqirijem, ponekad i s Wijnaldumom, ali najviše sa Salahom. Najviše mi nedostaju navijači na Anfieldu i jako mi je žao što nisu mogli podržati ekipu u vrijeme pandemije", rekao je Lovren pa progovorio o dolasku u Zenit, u kojemu je u prvoj sezoni postao kapetan i osvojio naslov:

"To je bila odlična odluka. Želim biti važna figura za igrače koji dolaze iz omladinske škole i mislim da oni mogu naučiti neke stvati od mene. Zasigurno nisam idealan lider jer svi ponekad radimo pogreške, no želim im biti primjer, kako na terenu, tako i izvan njega. Oni moraju naučiti cijeniti klub, suigrače, trenera, ljude u klubu i sve ostalo", rekao je hrvatski branič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izdaji nije mjesto u nogometu'

Lovren se potom osvrnuo na projekt Superlige, zatvorenog natjecanja najmoćnijih europskih klubova, koje je prpalo ubrzo nakon što je osnovano.

"Skupina ljudi u nogometu misli da je svemoguća i gleda smo svoje interese. Oni misle da mogu donositi odluke bez da pitajun ikoga drugoga. Mi igrači igramo za navijače i na nosimo na leđima povijesti klubova za koje igramo. Ne razumijem kako ti vlasnici mogu samo gledati na zaradu. Ja sam kao klinac gledao Zidanov gol u finalu Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena i maštao sam kao i drugi klinci. Kada ti netko želi oduzeti priliku da igraš protiv najboljih na svijetu, to je po meni izdaja, a izdaja ne smije biti dio nogometa", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Vatrenima protiv Engleza

Za kraj je progovorio o nadolazećem Europskom prvenstvu, na kojemu Hrvatska prvu utakmicu igra s Engleskom koju je na prošlom SP-u pobijedila u polufinalu.

"Prošle su od tada tri godine i tu su sada neki novi igrači i situacija je drugačija. To će biti potpuno drugačija utakmica. Engleska je zanimljiva momčad i meni će biti jako zanimljivo susresti se na terenu s bivšim suigračima. Tijekom tih 90 minuta nećemo biti prijatelji", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo