LOKOMOTIVA U DRAMATIČNOJ UTAKMICI SRUŠILA ŠIBENIK: / Lešković je Toplakov junak - VAR poništio gol Šibeniku

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Lokomotiva skočila na 9. poziciju

30.4.2021.
20:23
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Lokomotiva je u petak u prvoj utakmici 32. kola Prve HNL na stadionu u Kranjčevićevoj s 1:0 (0:0) svladala Šibenik i tako umanjila opasnost od ispadanja u drugu ligu.

Lokosi su sad 9.

Ovu izuzetno važnu pobjedu Lokomotivi je donio Lešković pogotkom u 85. minuti. Lokomotiva se zahvaljujući današnjem rezultatu popela na deveto mjesto i tako umanjila opasnost od ispadanja u drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici u osmoj minuti imala je Lokomotiva, Čeliković je pucao prema golu Šibenika, ali je lopta prošla na metar i pol od stative.

Image
Image

30.04.2021.,Zagreb - stadion u Kranjcevicevoj, utakmica 32. kola Prve HNL Lokomotiva - Sibenik.Trener Samir Toplak Photo: Josip Regovic/PIXSELL

No nakon toga u 13. minuti, Šibenik je ozbiljnije zaprijetio. Sahiti je dodao loptu Deniju Juriću koji puca u lijevi donji kut, ali Santini spašava Lokomotivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR poništio gol Šibenika za vodstvo

Do kraja poluvremena, malo je prilika s obje strane. Treba izdvojiti Šimićev udarac sa 14 metara prema golu Šibenika u 30. minuti i onda četiri minute kasnije Sahitijev udarac sa 22 m koji je Santini obranio.

Drugo poluvrijeme počelo je uzbudljivo, već u 48. minuti Deni Jurić bježi obrani Lokomotive, dolazi pred Santinija i zabija za vodstvo Šibenika. No slavlje gostujuće momčadi kratko je trajalo jer je VAR utvrdio da se radilo o zaleđu i pogodak je poništen. Vrlo brzo, u 51 minuti Jurić je opet u prilici, puca nakon kornera glavom s pet metara, no Santini opet brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. minuti Lokomotiva ima najbolju priliku na utakmici nakon što je Čeliković ubacio prema Kačavendi, a on puca prema Rogiću, no lopta je prošla uz vratnicu. Desetak minuta kasnije još jedan dobar pokušaj Lokomotive. Nakon dodavanja Chajie, glavom puca Šimić, ali je lopta otišla malo preko gola.

Kako se utakmica bliži kraju tako se igra zahuktava, a Lokomotiva pritišće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pivarić ubacio, Lešković zabio

U 70. minuti Šibenik ima šansu nakon što je Jurić prošao po desnoj strani i dodao Torresu koji međutim pogađa gol s vanjske strane.

Nakon toga, u 82, minuti Lokomotiva je u prilici kada se lopta koja je bila upućena Šimiću, odbila do Cokaja. On puca, ali Rogić brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali onda se pritisak Lokomotive isplatio i ona dolazi u važno vodstvo pogotkom Leškovića. Pivarić je ubacio iz kornera, a Lešković puca na lijevu vratnicu, Rogić je kratko dodirnuo loptu, ali je svejedno završila u njegovoj mreži. Do kraja utakmice Lokomotiva je i dalje bila dominantnija, ali bez rezultata, no osigurala je pobjedu.

Šibenik je ostao na šestom mjestu sa 32 boda, a Lokomotiva se popela na deveto mjesto i ima 26 bodova četiri kola prije kraja prvenstva Vodeći je Dinamo sa 71 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je na stadionu u Kranjčevićevoj sudio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva - Šibenik 1:0 (0:0)

Strijelci: Lešković 85'

Lokomotiva: Santini - Čeliković, Lešković, Papadopoulos, Marić - Maleš ( 61' Cipetić), Petrak (61' Cokaj)- Pivarić, Kačavenda, Šimić - Chajia (73' Marin)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik: Rogić - Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić (61' Mina) - S. Sahiti (Masangu 73')- Ćurić (Niko Rak 73'), Alimi, E. Sahiti (58' Torres) - Jurić, Laća (58' Alvaro)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica: P GD PTS 1 Dinamo Zagreb 30 46 71 2 Osijek 31 29 67 3 HNK Gorica 31 18 53 4 Rijeka 31 6 52 5 Hajduk Split 30 1 44 6 Šibenik 32 -10 32 7 Slaven 31 -11 31 8 NK Varaždin 31 -28 26 9 NK Lokomotiva 32 -29 26 10 NK Istra 1961 31 -22 25

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo