DEBI NOVOG TRENERA / Ljepotica kola u Varaždinu: Šest golova, maksimirski dijamant zabio prvijenac

Image
Foto: PIxsell

U prvom subotnjem susretu 28. kola HNL-a uvjerljivu su gostujuću pobjedu upisali nogometaši Gorice, slavili su kod Varaždina s 4-2 (2-1).

30.3.2024.
17:00
PIxsell
VOYO logo

Bila je ovo prva službena utakmica novog trenera Gorice Rajka Vidovića te je odveo Velikogoričane tek do druge prvenstvene pobjede u nastavku sezone.

Image
EURO NOGOMET /

Crnac lijepo zabio, Rakow ostao bez pobjede u 95.; Newcastleu golijada protiv West Hama

Image
EURO NOGOMET /

Crnac lijepo zabio, Rakow ostao bez pobjede u 95.; Newcastleu golijada protiv West Hama

Gorica je povela 2-0 nakon golova Gabriela Rukavine u 25. i Josipa Mitrovića u 27. minuti. Domaćin je smanjio pogotkom Leona Belcara u 42., a gosti su i definitivno potvrdili osvajanje bodova u završnici. Strijelci su bili Jurica Pršir u 78. i Ante Matej Jurić u 80. minuti. Na samom kraju Domagoj Drožđek dao je drugi pogodak za domaćina i donekle uljepšavanje poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je u subotu razigran gostujući igrač Rukavina, inače posuđen Gorici iz Dinama, pokazao je već u šestoj minuti, ali je njegov udarac zaustavio domaći vratar Zelenika.

U 25. i 27. minuti uslijedili su novi bljeskovi 20-godišnjeg Rukavine koji su ovaj put okončani pogocima. Prvo je Rukavina pogodio domaću mrežu za 1-0, dok je u 27. probio lijevu stranu, a nakon njegov ubačaja za 2-0 je poentirao Mitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda su primili dva bolna udarca u kratkom vremenu nogometaši Varaždina zbog toga nisu bili slomljeni. Čak štoviše, tada je Varaždin počeo igrati. Prvo je u 31. minuti domaći igrač Mitrovski pogodio okvir vrata, dok je Varaždin krajem prvog dijela smanjio.

U 42. minuti, nakon što ga je lijepo proigrao Šego, pogodak je za domaći sastav postigao Belcar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIxsell

Varaždin je u drugom poluvremenu diktirao ritam igre te je tražio izjednačenje ili preokret. Prvo je u 56. minuti zaprijetio Dabro, dok je još bolju šansu imao Mitrovski u 68., ali je velikogorički vratar Banić bio na mjestu.

Završni udarac Gorica je svom suparniku zadala u završnici susreta. Prvo je Pršir u 78. povećao na 3-1, dok je pobjeda i definitivno potvrđena dvije minute kasnije kada je Jurić bio strijelac za 4-1. Do kraja susreta Varaždin je uspio ublažiti poraz, a strijelac za konačnih 2-4 bio je Drožđek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi su suparnici ostali na istim pozicijama na ljestvici. Gorica je šesta, a Varaždin sedmi, s tim da ih sada razdvajaju četiri boda.

U nastavku dana još će se odigrati dvije utakmice ovog kola. Od 17 sati u Zagrebu igraju Rudeš i Rijeka, dok je u 19.30 sati na rasporedu najveći hrvatski derbi. Na Poljudu se sastaju Hajduk i Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su odigrane dvije utakmice. Bez pogodaka su u Puli odigrali Istra 1961 i Lokomotiva, dok je Osijek u Koprivnici svladao Slaven Belupo 1-0. Jedini pogodak dao je Argentinac Mierez u šestoj minuti.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo