Četvrtfinale Lige prvaka / Liverpool s dva pogotka prednosti ide na Dragao, odlični Tottenham slavio protiv Cityja u Londonu

Image
Foto: AP Images

Dejan Lovren dobio je priliku od prve minute za Liverpool koji je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom u prvom susretu

9.4.2019.
22:47
AP Images
VOYO logo

Prvi čin četvrtfinalnog dvoboja Lige prvaka između Liverpoola i Porta pripao je engleskoj momčadi. Na svom su Anfieldu u uvjerljivom izdanju slavili rezultatom 2:0.

Jurgen Klopp od prve je minute na teren poslao hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena koji se polako vraća u stroj nakon ozljeda koje su ga dugo mučile. Na lijevom boku je zaigrao univerzalac James Milner umjesto kartoniranog Robertsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je krenuo furiozno u susret. Već je u petoj minuti Anfield bio na nogama. nakon vrlo dobre akcije Liverpoola lopta je s lijeve strane stigla do Firmina koji je na 15-ak metara od Casillasa pronašao samog Keitu. Tko zna gdje bi završio njegov udarac da nije pogodio u blok, no ovako je lopta završila u mreži za vodstvo Liverpoola od 1:0.

Redsi se nisu nakon zabijenog pogotka povukli, već su nastavili napadati manje kvalitetne protivnike. I nagrada je stigla vrlo brzo, već u 26. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mo Salah započeo je sjajnu akciju kad je sjajnim proigravanjem pronašao mladog desnog beka Trenta Alexander-Arnolda koji nije imao težak zadatak proigrati Roberta Firmina. Brazilac je loptu gurnuo u praznu mrežu za povećanje vodstva na 2:0.

U redovima Porta najopasniji je bio Marega koji je u dva navrata propustio izgledne šanse. Doduše, pitalo se nešto i jednog od najboljih vratara svijeta Alissona koji je bio na pravom mjestu te svoja vrata zaključao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu drugog dijela Porto je imao velikih problema s iznošenjem lopte, što je rezultiralo novim prilikama za Liverpool. Mane je čak i uspio pogoditi mrežu, no pomoćnik je podigao zastavicu, što je kasnije potvrdio i VAR.

A Dejan Lovren bio je sredinom drugog dijela zvijezda VAR-a. Gledatelji na Anfieldu bili su šokirani kad su vidjeli da sudac Lahoz pregledava situaciju u kojoj je Lovren bio "osumnjičen" za igranje rukom u svom šesnaestercu. Srećom, ponovljena snimka pokazala je da je lopta Dejana pogodila samo u rame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku drugog dijela ipak je imao Marega. U 80. minuti pobjegao je Lovrenu, našao se oči u oči s Alissonom, ali poslao je loptu visoko preko vrata. Sve u svemu - lijepu je prednost Liverpool stekao uoči gostovanja na Dragau gdje im sigurno neće biti lako kao kod kuće.

Spursi zadali prvi udarac

U drugom dvoboju večeri Tottenham je u engleskom duelu pobijedio Manchester City 1:0. Spursi su odigrali sjajnu utakmicu protiv Građana koji su ipak u susret ušli kao favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogla je momčad Pepa Guardiole do brzog vodstva. Danny Rose igrao je rukom u svojih 16 metara, dovoljno da sudac Kuipers nakon pregleda snimke pokaže na bijelu točku.

Sergio Aguero preuzeo je odgovornost, ali Lloris je bio na visini zadatka i obranio njegov pokušaj. Novi udarac za Tottenham bila je ozljeda Harryja Kanea koji je morao izaći iz igre u 56. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dobra utakmica Tottenhama nije mogla proći bez nagrade. Son je nakon sjajne solo-akcije u 81. minuti doveo svoju momčad u prednost od 1:0 te povećao nade u prolazak uoči uzvratne utakmice na Etihadu.

Liga prvaka, četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool - Porto 2:0

Tottenham - Manchester City 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo