JURGEN TKO? /

Liverpool oduševljen Slotom: Kloppa zamijenio sa stilom i već srušio strašne rekorde

Image
Foto: Profimedia

Nizozemac je učinio da zastrašujući zadatak preuzimanja od tako ikonske figure kao što je Klopp izgleda lako

2.9.2024.
9:39
Profimedia
VOYO logo

Prvi posjet Arnea Slota Manchester Unitedu u ulozi glavnog trenera Liverpoola smatran je njegovim najozbiljnijim ispitom otkako je naslijedio Jurgena Kloppa – i prošao ga je sa stilom.

Image
ENGLESKI DERBI /

Liverpool je uz pomoć Diaza i Salaha deklasirao Crvene vragove na njihovom terenu

Image
ENGLESKI DERBI /

Liverpool je uz pomoć Diaza i Salaha deklasirao Crvene vragove na njihovom terenu

"Nizozemac je učinio da zastrašujući zadatak preuzimanja od tako ikonske figure kao što je Klopp izgleda lako. Njegov smiren, odmjeren pristup i jasan autoritet brzo su smirili sve živce navijačima koji su bili sketpični kako će zamijeniti nezamjenjivog", stoji u tekstu BBC-a čiji autor Phil McNulty dalje ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretvorio kazlište snova u carstvo praznih sjedala

"Pobjeda 3-0 bila je maestralna, nadigravši United kako bi takozvano "Kazalište snova" ostavilo carstvo praznih sjedala mnogo prije posljednjeg zvižduka, rezultat i izvedba savršeno dizajnirani ne bi li osigurali da Slot istog trena osvoji srca svojih novih navijača."

Usporedbe s Kloppom su neminovne, no Slot je svjestan kako je još uvijek prerano za bilo kakvo ozbiljno uspoređivanje kada se navijači Redsa upitaju bi li Liverpool ovako izgledao na Old Traffordu da je Klopp i dalje na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slot se toliko koncentrirao tijekom utakmice da nije odgovarao ni na skandiranja Liverpoolovih navijača, a na kraju nije bilo niti Kloppovog poznatog mahanja šakama koje bi pratilo ovakav rezultat. Jednostavno je mahnuo, stisnuo šaku i zatim uzvratio pljeskom prije nego što je mirno prošao prema Stretford Endu.

"Još je vrlo rano, ali do sada je Liverpoolova tranzicija s Kloppa na Slota bila besprijekorna, Nizozemčevu zadaću uvelike je olakšala osnova njegovog velikog prethodnika, povezana s kvalitetom momčadi koja mu je naslijeđeno. Slot je prvi menadžer Liverpoola koji je dobio svoju prvu utakmicu protiv Uniteda od Boba Paisleya u studenom 1975. i drugi koji je to učinio u gostima nakon Georgea Kaya u studenom 1936. godine. Tek je treći menadžer koji je pobijedio u svakoj od svoje prve tri utakmice u Premier ligi bez primljenog gola nakon Josea Mourinha u Chelseaju 2004. i Sven-Gorana Erikssona u Manchester Cityju tri godine kasnije", ističe BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo