zasjeli na prvo mjesto / Liverpool na pogon Salaha razbio Bournemouth: 'Faraon' postigao hat-trick, Lovren izvan sastava

Image
Foto: AP Images

Apsolutno prvo ime susreta bio je Mohamed Salah koji je postigao tri pogotka, a Dejan Lovren nije konkurirao za susret

8.12.2018.
18:19
AP Images
VOYO logo

Liverpool je otvorio 16. kolo Premiershipa na gostovanju kod Bournemoutha kojeg je porazio s 4:0. S nova tri boda Redsi su barem privremeno preuzeli vrh lige s bodom više od Manchester Cityja, piše Sportnet.

Apsolutno prvo ime susreta bio je Mohamed Salah koji je postigao tri pogotka. Prvi je stigao u prvom poluvremenu, iako je trebao biti poništen zbog zaleđa. U drugom poluvremenu gostujuća je momčad dominirala te s nova tri gola stigla do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na polovici igre u prvom poluvremenu Liverpool je stigao do vodstva. Lijepo su kombinirali Redsi, a prostora na dvadesetak metara imao je Roberto Firmino čiji je udarac obranio domaći vratar. Na odbijanac je natrčao Mohamed Salah, koji je bio malo ispred protivničke obrane u nedozvoljenoj poziciji, te ga pospremio u mrežu. Tako je po sedmi puta ove sezone postigao prvi pogodak na utakmici svoje momčadi u Premiershipu, dva puta više nego ijedan drugi igrač u ligi.

Bournemouth je dobro stajao u ostatku prvog poluvremena, nešto više pokušavao prema naprijed, stvorio je nekoliko šansi, međutim, obrana Liverpoola odbila je svaki pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena Redsi su podebljali vodstvo, Firmino je uzeo loptu na sredini terena i proigrao Salaha koji se sjurio prema kaznenom prostoru te uspio po drugi puta na utakmici postići pogodak.

Igrala se 68. minuta kada je Liverpool potpuno riješio pitanje pobjednika, ubacio je s lijeve strane oštro na peterac Andrew Robertson, a loptu je nespretno u vlastitu mrežu skrenuo Steve Cook.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan dan svojim trećim pogotkom na susretu potvrdio je Salah devet minuta kasnije. Egipćanin je sjajno pretrčao domaću obranu, zaobišao vratara te imao dovoljno mirnoće sačekati povoljnu priliku da uputi udarac i loptu skrene u mrežu. Tako je postao prvi igrač Liverpoola, koji je postigao hat-trick na gostujućem terenu, od Luisa Suareza kojem je to pošlo za nogom u Cardiffu 2014. godine.

Dejana Lovrena i dalje nema u sastavu Redsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo