MODRIĆ ASISTIRAO U VELIKOJ POBJEDI REALA PROTIV LIVERPOOLA: / Borussia na čelu s hrvatskim trenerom iznenadila Guardiolu

Image

Kraljevski klub će u uzvratnu utakmicu ići s dva gola prednosti, najviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Viniciusu. Marco Reus donio je vrlo važan gol Borussiji Dortmund u porazu 2:1 kod Cityja

6.4.2021.
22:50
VOYO logo

Nogometaši Real Madrida i Manchester Cityja ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Lige prvaka. Kraljevski klub je na stadionu Alfredo Di Stefano pobijedio Liverpool sa 3:1 uz asistenciju kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića, dok je City na Etihadu porazio Borussiju Dortmund sa 2:1.

Real je daleko bolje ušao u susret i domaćin je posve zasluženo stigao do vodstva u 27. minuti preko Viniciusa Juniora. Toni Kroos je uputio sjajnu dugu loptu do Viniciusa koji je primio prsima, pobjegao Phillipsu i Arnoldu te zabio za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 36. minuti Real je povećao prednost. Kroos je ponovno poslao dugu loptu prema Viniciusu, no Alexander-Arnold je glavom loše reagirao asistiravši Asensiju koji je izašao sam ispred Alissona i pogodio za 2:0.

Liverpool u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac u okvir gola što mu se nije dogodilo u Ligi prvaka od 2014. i susreta također protiv Reala. Dodajmo i kako su Redsi prvi put u posljednjih 16 godina u fazi na ispadanje u prvom poluvremenu primili dva gola. Posljednji put im se to dogodilo u finalu 2005. protiv Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MA LUKA MODRIĆ JE BOG NOGOMETA: /

Pogledajte fantastičnu asistenciju Vatrenog za treći gol Reala protiv Liverpoola

Image
MA LUKA MODRIĆ JE BOG NOGOMETA: /

Pogledajte fantastičnu asistenciju Vatrenog za treći gol Reala protiv Liverpoola

Modrićeva asistencija

Gosti su bolje otvorili nastavak susreta i u 51. minuti "Redsi" su smanjili na 2-1. Wijnaldum je odlično prošao kroz sredinu terena, dodavši do Jote koji je pucao, no njegov je udarac blokiran. Lopta se odbila do Salaha, a egipatski napadač je smanjio prednost domaćina. Činilo se kako je Salah u zaleđu, no nakon pregleda snimke bilo je jasno kako je pogodak ispravan.

Real je u 65. minuti vratio dva gola prednosti, a strijelac je ponovo bio Vinicius i to na asistenciju Luke Modrića. Vazquez je izveo aut dobacivši do Benzeme koji je uposlio Viniciusa, a ovaj iz prve pucao i pogodio. Akciju možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real asistiravši Viniciusu u 65. minuti za treći pogodak domaćina. Kapetan Vatrenih je tako postao najstariji igrač u Ligi prvaka (35 godina, 209 dana) koji je upisao asistenciju u trima uzastopnim susretima čime je nadmašio učinak Ryana Giggsa kojem je to uspjelo 2011. sa 37 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalna pobjeda Cityja

U drugom susretu večeri Manchester City je porazio Borussiju Dortmund koju je vodio hrvatski trener Edin Terzić sa 2:1. Građani su poveli u 19. minuti golom Kevina De Bruynea, izjednačio je Marco Reus u 84. minuti, a pobjedu Cityju donio je Phil Foden u 90. minuti.

Zanimljivo, Borussiji je poništen čisti gol u 38. minuti. Vratar Cityja, Ederson, izašao je daleko s vrata, a Jude Bellingham mu je oteo loptu i krenuo je prema golu te zabio. No, sudac Ovidiu Hategan dosudio je prekršaj u napadu i mladom Englezu iz redova BVB-a dao je još žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR je prekinuo akciju prije nego što je Bellingham zabio i dosuđen je prekršaj nad Edersonom i VAR zbog toga nije provjerio situaciju. Na snimci se vidi kako je Bellingham startao prvi na loptu i oteo je čisto, a Ederson je onda njega kopačkom pogodio u nogu.

Uzvratni susreti su 14. travnja u Liverpoolu i Dortmundu. U srijedu su na rasporedu još dvije utakmice četvrtfinala, a sastaju se Porto i Chelsea, te Bayern München i PSG. Sve golove i tijek utakmica možete pogledati u nastavku članka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Četvrtfinale Lige prvaka, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Liverpool 3:1

Manchester City - Borussia Dortmund 2:1


Gotove su utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Izgleda da će City ipak do pobjede. Phil Foden zabio je za 2:1 u samoj završnici. Pogledajte njegov pogodak OVDJE.

84' Šok na drugoj utakmici večeri, Borussia je zabila za izjednačenje protiv Cityja. Zabio je Reus na sjajnu asistenciju Haalanda. Pogledajte pogodak OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Alcantara je pokušao ljevicom iz daljine, namještao se, ali su samo poslao preko vrata. Malo još vremena ima Liverpool da zabije.

65' Novi pogodak Reala! Vinicius zabija na asistenciju Luke Modrića! Izveo je Real opet brzu akciju koja je počela autom, nastavila se asistencijom Modrića te odličnim udarcem Viniciusa. Pogledajte akciju OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Nakon što je Liverpool malo pritisnuo, opet bolji Real. Kroos je došao u poziciju za udarac, ali preko gola je otišla njegova lopta.

51' Gol Salaha! Liverpool se vraća u utakmicu pogotkom Salaha. Liverpool je krenuo žešće u drugi dio i nagradilo ih je. Pogledajte gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Krenuli smo u drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

42' Klopp radi promjenu. Keita će van, Alcantara unutra. Klopp shvaća da mu treba bolja igra u posjedu jer od svog slavnog presinga zasad nema ništa. Real jednostavno tim dugim loptama preskače njegove linije presinga i stavlja na velike kušnje njegovu obranu koja je ionako nesigurna. Tako je Real stigao do dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Kakva sada greška Liverpoolove obrane i gol Reala! Išla je opet duga Kroosova lopta naprijed, a Alexander-Arnold je pokušao vratiti loptu vrataru, no pogriješio je i naletio je Marco Asensio koji lagano zabija za 2:0. Pogledajte gol OVDJE.

30' Nova kontroverzna situacija. Kabak je rušio Benzemu u kaznenom prostoru Liverpoola, a opet sudac Brych nije htio to ni pregledati. Ništa od penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Vodi Real 1:0, zabio je Vinicius na asistenciju Kroosa preko pola terena. Sjajan je to bio pogodak u tri poteza Realovih nogometaša. Pogledajte akciju OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' Kevin De Bruyne dovodi u vodstvo Manchester City. Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

12' Vinicius je prošao po lijevoj strani i dao povratnu loptu za Modrića kojeg je Vinicuis sapleo s leđa baš u trenutku kad je trebao pucati. Sudac ništa tu nije vidio i samo je pokazao da se nastavlja igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Nakon 10 minuta u Madridu vidjeli smo jedan udarac Benzeme u okvir gola koji nije bio težak za Alissona. Još uvijek smo u fazi početnog ispitivanja snaga.

1' Počele su utakmice.


20:00 - Stigli su nam i sastavi. Luka Modrić ide od prve minute protiv Liverpoola, dok Edinu Terziću nedostajUu, prije svih, Jadon Sancho i Axel Witsel, no Erling Haaland može eksplodirati svaku večer. Evo kako izgledaju sastavi:

18:00 - U utorak i srijedu osam preostalih klubova u utrci za naslov pobjednika Lige prvaka odigrat će prve četvrtfinalne utakmice u kojima ćemo svjedočiti reprizi prošlogodišnjeg finala (Bayern - PSG), prvog, a nažalost ne i posljednjeg u pandemijskim uvjetima, kao i onog odigranog prije tri godine (Real Madrid - Liverpool) u kojem su Madriđani po 13. put uzeli "trofej s velikim ušima".

U utorak, 6. travnja, Manchester City će na Etihadu ugostiti Borussiju Dortmund, a Real Madrid će na svom pomoćnom stadionu Alfredo Di Stefano biti domaćin Liverpoolu.

Novitet je i da će prijenosi Lige prvaka postati dostupniji u Hrvatskoj. Naime, Arena Sport najavila je da će danas prenositi utakmicu Real Madrida i Liverpoola na svom kanalu Arena Sport 7, dok će utakmica Manchester Cityja i Borussije ići uživo na Arena Sport 9 kanalu. Obje utakmice također će se moći pratiti na Planet Sportu.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Liverpool's Brazilian forward Roberto Firmino (L) vies with Real Madrid's Brazilian midfielder Casemiro during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE

Izjednačen dvoboj

Ozljeda Sergija Ramosa, zarađena tijekom reprezentativnog nastupa u kvalifikacijama za SP 2022., ostavit će veliku rupu u Realovom zadnjem obrambenom redu, a Mo Salah i Diogo Jota su u subotu razmontirali Arsenal u Londonu i najavili da se momčad Jūrgena Kloppa ponovno vraća u formu.

Obje su momčadi glatko prošle suparnike u osmini finala Lige prvaka; Liverpool protiv RB Leipziga s dvaput po 2:0 uz golove Salaha i Manea u obje utakmice, gdje su lukavi Liverpoolovi napadači iskoristili pogreške u obrani njemačke momčadi, dok je Real s ukupnih 4:1 izbacio Atalantu koja je bila opasnija nego što to pokazuje konačan rezultat.

U međusobnim dvobojima u europskim natjecanjima obje su momčadi ostvarile po tri pobjede, ali Real je pobjeđivao u posljednja tri sraza, uključujući finale 2018. odigrano u Kijevu, u kojem je madridska momčad slavila s 3:1, a Gareth Bale postigao dva pogotka u završnici.

Bale je svoj europski put u ovoj sezoni završio u osmini finala Europske lige na posudbi u Tottenhamu protiv Dinama, pa će Realove najveće uzdanice u ovom dvoboju biti Karim Benzema i Luka Modrić. S druge strane Mohamed Salah i Sadio Mane ponovno podsjećaju na dvojac koji je bio strah i trepet za sve obrane.

City favorit protiv Borussije

Manchester City je prošle godine izgubio utrku za naslov prvaka Engleske od Liverpoola, ali Guardiola ove sezone ponovno vodi momčad prema naslovu. Ono što mu još nedostaje u trenerskoj biografiji za mandata u Cityju je Liga prvaka. "Građani" su jedini klub u ovogodišnjem četvrtfinalnom društvu koji nije osjetio ni što to znači igrati u finalu elitnog europskog klupskog natjecanja.

Borussia Dortmund je svoj europski naslov osvojila već davne 1997. i navijači "žuto-crnih" bi silno željeli svoju momčad ponovno vidjeti u velikom finalu. Momčad koja ima Erlinga Haalanda, koji je prije 21. rođendana te u samo 14 utakmica u Ligi prvaka uspio postići 20 golova, svakako je vrijedna svakog poštovanja.

No, sudeći prema recentnim rezultatima, Borussia će teško zaustaviti uigran Guardionin stroj. Subotnjim porazom od Eintrachta u Dortmundu Borussia je ostala sedam bodova iza momčadi iz Frankfurta u borbi za plasman u Ligu prvaka, a o borbi za domaći naslov praktično se na Westfalenu prestalo razmišljati već nakon prvog dijela prvenstva. Liga prvaka tako ostaje jedino natjecanje u kojem Borussia još može razveseliti svoju vjernu navijačku populaciju.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo