[VIDEO] LUDA NOĆ NA OTVARANJU PROLJETNOG DIJELA LIGE PRVAKA: / Vrsaljko i Atletico otpuhali Liverpool, Haaland srušio PSG

Image
Foto: Profimedia

Do gostovanja u Madridu, Liverpool je ove sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima upisavši svega dva poraza

18.2.2020.
22:52
Profimedia
VOYO logo

Osmina finala Lige prvaka

Atletico Madrid - Livepool

1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Dortmund - PSG

2:1

Domaćini su imali svoju noć na otvaranju proljetnog dijela Lige prvaka. Atletico Madrid na svom je Wanda Metropolitanu slavio protiv Liverpoola 1:0, a Borussija Dortmund na krilima sjajnog Haalanda došla je do pobjede 2:1 protiv PSG-a. Od hrvatskih predstavnika Šime Vrsaljko je odigrao cijelu utakmicu u redovima Atletica, a Dejan Lovren nije bio ni na klupi za Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid u utakmicu je krenuo furiozno, iznad svih očekivanja. S lijeve strane su dolazile opasne lopte, a već je u četvrtoj minuti nakon jedne takve Lodijeve lopte Atletico izborio korner nakon kojeg je pao gol.

Saul Niguez najbolje se snašao u kaznenom prostoru Liverpoola i nakon gužve poslao loptu u mrežu za vodstvo Atletica i eksploziju na tribinama Wanda Metropolitana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[VIDEO] JESTE LI VIDJELI RAT VRSALJKA SA ZVIJEZDOM LIVERPOOLA? /

Dobio laktom u glavu, a onda je servirao opasnu osvetu

Image
[VIDEO] JESTE LI VIDJELI RAT VRSALJKA SA ZVIJEZDOM LIVERPOOLA? /

Dobio laktom u glavu, a onda je servirao opasnu osvetu

Povratak Vrsaljka

Liverpool nije bog zna što pokazao ni u nastavku. Pravu je enigmu predstavljao Simeoneov blok za Kloppovu momčad. Šime Vrsaljko bio je sjajan u prvom dijelu pokrivajući Sadia Manea, a pritom je zaradio i lakat u glavu zbog kojeg je Senegalac dobio žuti karton. Sjajna je to bila predstava hrvatskog reprezentativca koji je u Ligi prvaka zaigrao nakon godinu i tri mjeseca.

Alvaro Morata mogao je u prvom dijelu povećati prednost da je u 26. minuti iskoristio poklon Joea Gomeza. Engleski stoper glavom je neuspješno pokušao vratiti loptu svom vrataru, a španjolski centarfor našao se licem u lice s Alissonom. Srećom po Liverpool, Morata nije imao dovoljno koncentracije za završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo poluvrijeme ušao je Liverpool puno bolje i stvorio prvu pravu priliku. Wijnaldum je u 51. minuti odličnom loptom pronašao Salaha koji se ušuljao iza leđa obrane i glavom s pet metara pucao pored vrata. Bilo je to premalo da Liverpool izvuče pozitivan rezultat pa je tako Madrid na kraju slavio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do gostovanja u Madridu, Liverpool je ove sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima upisavši svega dva poraza - prvi na otvaranju Lige prvaka na gostovanju kod Napolija (0:2), a drugi u engleskom Liga kupu od Aston Ville (0:5), no Redsi su u toj utakmici nastupili s U-23 momčadi, najmlađom postavom u 127 godina dugoj klupskoj povijesti.

Protiv Atletica doživjeli su i drugi poraz u elitnom natjecanju "Starog kontinenta"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesni Norvežanin

PSG je u susret ušao s paklenom napadačkom postavom koju su činili Neymar Mbappe i Di Maria, a od sveg tog arsenala vidjeli smo samo jedan dobar pokušaj Neymara iz slobodnog udarca u prvom dijelu.

Domaćini su bili puno opasniji. Haaland i Sancho stvarali su košmar u obrani francuske momčadi, a svoju su igru okrunili u 69. minuti. Hakimi je probio po krilu i uputio oštru loptu u kazneni prostor, Raphael Guerreiro je pucao, a Haaland bio na pravom mjestu. Naravno da je Norvežanin zabio, ipak je on na čelu ljestvice strijelaca Lige prvaka. Prvo mjesto dijeli s Robertom Lewandowskim, a obojica su zabili po deset pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG se probudio i u 75. minuti već je 1:1. Mbappe ne zna ni sam koliko je igrača izbacio na desnom boku pa odigrao za Neymara koji je samo trebao loptu pospremiti u praznu mrežu.

A onda nakon dvije minute – opet taj dečko. Haaland je potegnuo pravu bombu s više od 20 metara i doveo Borussiju do novog vodstva, a na kraju i do pobjede nad favoriziranim PSG-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratne utakmice ovih parova osmine finala Lige prvaka igraju se 11. ožujka. Sve pogotke možete pronaći u nastavku članka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotove su utakmice. Pobjede domaćina u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka. Atletico je slavio 1:0 protiv Liverpoola, a Borussia 2:1 protiv PSG-a.

77' Ludilo u Dortmundu. Neymar je zabio za izjednačenje na asistenciju Mbappea, a Haaland vratio prednost domaćinima. Sve se to izdogađalo u samo dvije minute. Neymarov gol pogledajte OVDJE, a Haalandov OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Vodi Borussia protiv PSG-a. Haaland je zabio za vodstvo domaćina! Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Predivna povratna lopta za Alvara Moratu, ali spetljao se napadač Atletica, poskliznuo se i poslao ovu dobru priliku u nepovrat.

60' Vrsaljko i Mane vodili su pravi rat. Pogledajte kako je to izgledalo u članku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Najbolja prilika za Liverpool. Salah se našao sam na petercu, ušuljao se iza leđa obrane i pucao glavom na odličan centaršut Wijnalduma, ali pored gola.

48' Vrsaljko je imao puno prostora za kontranapad, ali se spetljao s loptom i propala je vrlo izgledna prilika za Atletico. Šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Krećemo u drugo poluvrijeme.

HT Gotov je prvo poluvrijeme. Atletico je poveo protiv Liverpoola u 4. minuti i igraju iznenađujuće dobro protiv prvaka Europe. Treba pohvaliti i Šimu Vrsaljka koji je sjajan protiv Manea. U Dortmundu još uvijek nema golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Sadio Mane upravo je ružno udario laktom Šimu Vrsaljka u glavu i zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' U Madridu je Salah imao najbolju priliku za Liverpool. Odlično je pucao, a Felipe je njegovu loptu skrenuo glavom i izbio ju u korner.

36' U velikoj prilici je bio Haaland za Borussiju, ali njegov je pokušaj prošao pored vratnice. Bolja sada njemačka momčad kod kuće u ogledu s PSG-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' A u Dortmundu Jadon Sancho se našao u velikoj šansi. Pucao je s ruba kaznenog prostora, ali na njegov je pokušaj bio spreman Keylor Navas.

26' Gomez je doslovno poklonio loptu Morati koji je išao sam na golmana, ali je pogodio ravno u njega. Izvukao se Liverpool u ovoj situaciji.

20' Opet sjajna šansa za Atletico. Vrsaljko je prebacio stranu i pronašao Lodija koji je s lijeve strane fantastično centrirao za Correu, ali bio je na mjestu Robertson koji je izbacio loptu u korner.

10' Dosta izjednačena utakmica igra se u Dortmundu. Najbolju priliku zasad je imao Neymar koji je neprecizno gađao iz slobodnog udarca.

4' Nevjerojatan početak na Wanda Metropolitanu. Golom Saula Nigueza vodi 1:0. Nakon kornera se najbolje snašao u gužvi i pospremio loptu u mrežu! Njegov pogodak pogledajte OVDJE.

1' Počele su utakmice.


Liga prvaka se vratila. Prve utakmice osmine finala na rasporedu su u utorak od 21 sat, a pogled na prve sastave izmamio nam je osmijehe na lice.

Naime, trener Atletico Madrida Diego Simeone je odlučio hrvatskog reprezentativca Šimu Vrsaljka uvrstiti u prvi sastav protiv Liverpoola. Vrsaljku je to prvi nastup u Ligi prvaka nakon godinu i tri mjeseca pauze. Posljednju utakmicu u ovom natjecanju odigrao je u dresu Intera. Dejan Lovren za Liverpool nije ni na klupi.

U drugom susretu večeri goropadni PSG sa svim svojim najjačim oružjima stiže u Dortmund, no nisu ni žuti bez šansi. Baš naprotiv, svi vjeruju u sjajnog, nevjerojatnog Haalanda koji svojim golovima može poslati kući Neymara i društvo.

Utakmice osmine finala Lige prvaka između Atletico Madrida i Liverpoola te Borussije Dortmund i PSG-a pratite uživo na portalu Net.hr.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo