LIGA PRVAKA: / Propustili ste pogledati utakmice u utorak? Ovdje je sve što trebate znati

Image

Dvije su utakmice Lige prvaka odigrane u utorak.

24.2.2016.
10:10
VOYO logo

S obzirom na pozitivan rezultat njihova gostovanja u Londonu, Barceloni predstoji, uvjetno rečeno, lakši posao. Izborili su ga dvama golovima Lionela Messija u posljednjih dvadesetak minuta ogleda u kojem je Ivan Rakitić nastupio od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka i sljedećim zanimljivostima:

Lionel Messi

Zabio je napokon Petru Čechu. Sjajni argentinski napadač konačno je osjetio slast matiranja 33-godišnjeg češkog vratara, a kada je skinuo 'kletvu', učinio je to na istoj utakmici dvaput. Da češkog reprezentativca natjera po loptu u mrežu u njihovim međusobnim ogledima bilo mu je potrebno ukupno 546 minuta i 15 udaraca. Šest od njih Čech je obranio, osam Messijevih lopti odbilo se na putu prema njegovom golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/Phx1

Trenutačno je Messi na osam postignutih golova Arsenalu. Samo još jednom klubu kroz utakmice Lige prvaka zabio je jednako toliko – Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledano kroz sva natjecanja u kalendarskoj godini, Argentinac je igrač koji je kroz 2016. najviše zabijao uzmu li se u obzir suparnici iz pet najjačih europskih liga. Preciznije, u tekućoj je godini postigao već 16 golova.

Barcelona

Trenutačno je aktualni europski i španjolski prvak u nizu od 33 utakmice bez poraza. Izgradili su ga na 106 postignutih i 19 primljenih pogodaka. Ovo znači i da su samo jednu utakmicu udaljeni od rekorda španjolskih klubova koji je u vlasništvu Real Madrida iz sezone 1987/88.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal

Dogodilo im se po prvi puta u osam sučeljavanja protiv Barcelone da nisu slavili postignuti pogodak. Na jednakom broju utakmica kroz sva natjecanja bez postignutog gola je i njihov, sa 18 zabijenih ovosezonskih golova, najraspoloženiji napadač Olivier Giroud. Slična je i suša njihovog najboljeg asistenta. Mesut Özil nije namjestio suigračima gol u Ligi prvaka već devet uzastopnih utakmica. Spomenuti treba i Mathieua Flaminija kojem je potrebno bilo samo 47 sekundi igre da skrivi jedanaesterac iz kojega je Messi postavio konačan rezultat dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šanse za proboj među posljednjih osam

Uzmu li se u obzir rezultati kroz povijest natjecanja, nije za očekivati da će Arsenal u četvrtfinale. Točnije, šanse za to iznose im malih 2.3 posto, što u odnosu na Barceloninih 97.7 zaista ne pruža previše vjere. Posebice uzme li se u obzir i forma momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više šanse ima Juventus čiji povratak od 0-2 do 2-2 jamči neizvjesnost nadolazećeg uzvrata. Ipak, povijest kazuje da su njihove šanse za proboj u četvrtfinale 19.4 posto. Bayernove pritom iznose 80.6 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern

Šansu za uspjeh Bayernu nudi i sljedeći podatak. Dok im gostovanja baš i ne idu od ruke, kod kuće su dominantni i nezaustavljivi. Pogleda li se samo ono što radi njihov trener Josep Guardiola u gostujućim utakmicama nokaut faze Lige prvaka, onda rezultatom iz Torina i mogu biti zadovoljni. Naime, španjolski stručnjak slavio je u samo jednoj takvoj u posljednjih devet utakmica, uz po četiri remija i poraza.

https://vid.me/ekzM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimizam njemačkih prvaka pred uzvrat proizlazi iz sljedećih brojki. Pobijedili su u posljednjih devet domaćih ogleda u Ligi prvaka uz impresivnu razliku pogodaka 36-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus

Stefano Sturaro za 2-2 i Paulo Dybala za smanjenje Bayernova vodstva bili su strijelci talijanskih prvaka koji su se u nezavidnom položaju našli nakon preciznih pokušaja Thomasa Müllera i Arjena Robbena. Nizozemcu je postignuti gol bio 26. u Ligi prvaka, od čega 23. postignut lijevom nogom.

Činjenica da su sedam puta zapucali prema golu bavarske momčadi može ih hrabriti. U ovosezonskom izdanju Lige prvaka jedino su Sevillu testirali više (osam udaraca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić i Lewandowski

Bilo je onih koji su utakmicu shvatili kao direktan obračun Marija Mandžukića protiv Roberta Lewandowskog, poljskog napadača koji je Hrvata zamijenio u vrhu Bayernova napada. Obojica su odradili dio svojeg posla na travnjaku, pritom upisali i asistencije za golova svojih suigrače, a stigli se i ovako sukobiti:

Image
MANDŽO UDARIO LEWANDOWSKOG: /

'Bayern je osjetio gnjev bivšeg napadača'

Image
MANDŽO UDARIO LEWANDOWSKOG: /

'Bayern je osjetio gnjev bivšeg napadača'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo