Ovo se u Ligi prvaka dosad nikada nije dogodilo

U srijedu navečer Manchester United i Borussia Dortmund kompletirali su četvrtfinalnu postavu nogometne Lige prvaka, koja će pak ući u povijest po nečem posebnom.

20.3.2014.
11:01
VOYO logo

Naime, po prvi put otkako je uvedena osmina finala Lige prvaka (sezona 2003/2004) u četvrtzavršnicu su se plasirale sve momčadi koje su bile prvoplasirane na koncu grupne faze natjecanja!

Podsjetimo, u bubnju četvrtfinala Lige prvaka u petak će se u Nyonu naći osam momčadi: Barcelona, PSG, Atletico Madrid, Bayern München, Manchester United, Chelsea, Borussia Dortmund i Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman u četvrtfinale Lige prvaka izazvao je veliki val optimizma kod trenera nogometaša Manchester Uniteda Davida Moyesa.

"Ovisno kako ždrijeb prođe, ali ulazit ćemo kao autsajderi u mnoge srazove. Ali iskreno, vjerujem da je ovaj klub sposoban za to (osvajanje Lige prvaka). Ako ćemo igrati kako možemo, što nismo radili dovoljno često, možemo se nositi sa svakom momčadi. Ne želim sada govoriti 'ovo je trenutak', ali zaista se nadam da je", rekao je Moyes nakon 3-0 pobjede nad Olympiacosom na Old Traffordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je u utorak izborio ulazak među osam najboljih momčadi Europe nakon domaće 2-0 pobjede nad turskim Galatasarayjem. Hazard je nakon utakmice rekao da Chelsea nema potrebno iskustvo za osvajanje Lige prvaka, a svega dan kasnije je poželio dvije ponajbolje momčadi svijeta u idućoj rundi.

"Kao mladi igrač je vrlo važno da testiram svoju snagu protiv najjačih suparnika. Zato bih za suparnika volio Real Madrid ili Barcelonu. Volio bih zaigrati protiv Lionela Messija ili Cristiana Ronalda, jer su to igrači koji su trenutno najbolji na svijetu i koje pomno pratim da bih jednog dana možda bio poput njih. Stoga bi bilo vrlo zanimljivo zaigrati protiv jednog ili još bolje obojice", rekao je Hazard za The Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb četvrtfinala nogometne Lige prvaka bit će održan ovoga petka u Nyonu s početkom u 12 sati po hrvatskom vremenu.

"Ponekad se uspjeh krije i iza poraza. Borussia i njeni navijači to moraju shvatiti. Ponovno smo u četvrtfinalu. U samom smo vrhu s kremom europskog nogometa. To je sjajno", rekao je trener Borussije Jürgen Klopp nakon susreta, a njegovo oduševljenje dijelio je i strijelac jedinog pogotka za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo možda nije bio naš najbolji susret, ali smo izborili četvrtfinale Lige prvaka i svi možemo napustiti stadion s velikim osmjehom na licima. Sretni smo konačnim rezultatom i mislim da ne trebamo tražiti isprike za poraz. Ovo je teška sezona za nas u kojoj smo imali puno ozljeda. Usprkos svemu mi smo izborili ulazak među osam najboljih momčadi Europe", rekao je kapetan Kehl.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo