LEWANDOWSKI U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI ZABIO ZA POBJEDU PROTIV BAYERA: / Bayern u derbiju preuzeo vrh ljestvice

Image
Foto: Profimedia

Bayern je prvi na tablici s 30 bodova, dva više od Bayera i RB Leipziga koji je na domaćem terenu odigrao samo 0:0 protiv Kölna

19.12.2020.
20:46
Profimedia
VOYO logo

Europski i njemački nogometni prvak minhenski Bayern ponovno je vodeća momčad Bundeslige nakon što je u derbiju 13. kola slavio sa 2:1 na gostovanju u Leverkusenu kod Bayera.

"Apotekari" su u utakmicu ušli kao vodeća momčad lige, a u 14. minuti su i poveli golom Schicka nakon udarca iz kuta. No, do kraja utakmice domaća momčad više nije usojela svladati Manuela Neuera, a Bayern je još jednom spasio najbolji igrač svijeta u ovoj godini, poljski napadač Robert Lewandowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 43. minuti su se domaći branič i vratar sudarili pokušavajući zaustaviti ubačaj Thomasa Muellera, a lopta je došla do usamljenog Lewandowskog koji je samo postavio glavu i poslao loptu u mrežu. Kad se činilo da će utakmica završiti remijem, u zadnjoj minuti sučevog dodatka Bayer je izgubio loptu na 25 metara od gola. Lewandowski je ušao u kazneni prostor i uz malo sreće postigao svoj drugi pogodak za konačnih 2:1 i devetu pobjedu Bavaraca.

Bayern je sada na vrhu ljestvice sa 30 bodova, dva više od Bayera i RB Leipziga koji je na domaćem terenu odigrao samo 0:0 protiv Kölna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] KAKAV POGODAK ANDREJA KRAMARIĆA: /

Vatreni zabio majstorski iz voleja, ovo ne može izvesti baš svatko

Image
[VIDEO] KAKAV POGODAK ANDREJA KRAMARIĆA: /

Vatreni zabio majstorski iz voleja, ovo ne može izvesti baš svatko

Pogodak Kramarića

Nogometaši Hoffenheima došli su do vrijedne pobjede 2:1 na gostovanju u Moenchengladbachu, a prvi od dva pogotka za goste postigao je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić. Borussia je povela u 34. minuti golom Stindla. Na sljedeći pogodak čekalo se do 75. minute, kad je Bebouov ubačaj Andrej Kramarić preciznim volejem pretvorio u izjednačenje. Četiri minute poslije domaća momčad ostala je bez jednog igrača, jer je Thuram isključen zbog pljuvanja suparnika. Hoffenheim je prednost iskoristio i u 86. minuti došao do pobjede pogotkom Ryana Sessegnona.

Schalke je i 29. utakmicu zaredom ostao bez pobjede u Bundesligi. U Veltins Areni se osladila Arminia zahvaljujući pogotku Klosa (53'). Momčadi iz Gelsenkirchena nije pomogla ni trenerska smjena, povratak Huuba Stevensa na klupu koja je postala 'ukleta'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werder je do pobjede u Mainzu došao u 90. minuti pogotkom Dinkcija, a iznimno uspješnu subotu za goste okrunio je i Eintrach koji je sa 2:0 slavio u Augsburgu. Momčad iz Frankfurta povela je autogolom Frambergera (53'), a konačnih 2:0 postavio je Ilsanker (87').

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo