VIDEO: /

Messi 'poludio' i izveo polusatni show

Nogometaši Barcelone pridružili su se Realu i Atletico Madridu, te Villarrealu na vrhu prvenstvene ljestvice prve španjolske nogometne lige. Katalonci su u 3.

2.9.2013.
9:07
VOYO logo

Mreže su mirovale prvih 11 minuta, a onda je krenuo polusatni uragan Lionela Messija, koji je od 11. do 41. minute ostvario hat-trick! Najprije ga je proigrao Cesc Fabregas, Messi je prošao pored braniča i vratara, te potom u padu, ispred domaćeg nogometaša, zabio za 1:0.

Fabregas je bio asistent i kod drugog Messijevog pogotka u 39. minuti, no ovoga puta nije bila riječ o uigranoj akciji. Valencia je izgubila loptu na nekih 35 metara od svog gola. Fabregas ju je uputio prema usamljenom Argentincu na desnoj strani travnjaka, a ovaj se sjurio prema golu domaćina i zabio za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute kasnije činilo se da je rezultat riješen kada je po prvi put proradila veza Neymar-Messi. Brazilac je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane katalonskog napada, a na nju je, s nekih osam, devet metara, natrčao Messi i zavukao ju pored domaćeg vratara.

http://rutube.ru/video/embed/6532790

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, no tada se ukazao Helder Postiga. Portugalac je u 45. minuti iskoristio ubacivanje Joaoa Pereire s desne strane i iz skok-voleja zabio za 1:3. Sve je bilo spremno za odlazak na poluvrijeme kada je Ever Banega izveo korner s lijeve strane napada, a Postiga s prve vratnice pogodio suprotni kut Valdesova gola.

Mreže se u nastavku nisu tresle, no uzbuđenja nije nedostajalo. Da je Valencia dohvatila bod brazilski vratar Diego Alves bio bi zasigurno junak susreta, ovako mu suigrači mogu samo zahvaliti što pobjeda Barcelone nije bila uvjerljivija. Brazilac je u posljednjih 10 minuta obranio čuda, od čega i tri udarca Messija iz neposredne blizine.

No strahovala je i Barcelona kada je Pabon s ruba kaznenog prostora zatresao vratnicu, ali se lopta odbila u gol-aut. Katalonci su tako nakon tri kola i dalje stopostotni, baš kao i spomenuti klubovi s početka.

Argentinac je s nova tri pogotka stigao do brojke od 220 golova u Primeri, što ga svrštava na šesto mjesto svih vremena. Posljednjim je pogotkom pretekao Quinija, bivšeg igrača Sporting Gijona i Barcelone, koji ih na svom kontu ima 219.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći čovjek po broju pogodaka u povijesti najvišeg razreda španjolskog nogometa je Telmo Zarra, koji je u 277 utakmica postigao 251 pogodak. Messi je dosada odigrao 248 utakmica u dresu Barcelone. Za očekivati je da bi u narednih 10-ak utakmica Messi mogao skočiti sa šestog na treće mjesto koje drži Realova legenda Raul s 228 golova.

Spomenimo i da je posljednjim pogotkom na utakmici za Barcelonu Argentinac stigao do brojke 100 kada su u pitanju golovi u gostima. Za to mu je bilo potrebno 125 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo