Leo ima 4 puta veću plaću od predsjednika SAD-a

Nijedan nogometaš do 24. godine nije zgrnuo toliko momčadskih i pojedinačnih titula kao Lionel Messi: tri Lige prvaka, pet španjolskih prvenstava, Kraljev kup, dva Superkupa, olimpijsko zlato...

25.12.2011.
12:27
VOYO logo

U 11 godina od dolaska iz Rosarija, Messi se popeo na vrh nogometnog Olimpa i učinio od Barcelone momčad snova. Godišnje samo od nogometa zarađuje deset puta više od Diega Maradone dok je igrao u Barçi i četiri puta više od predsjednika Baracka Obame.

Njegovo je ime zaštićena tržišna marka, vlasništvo obiteljske tvrtke pod nazivom Leo Messi Management. Fenomen je snimio reklame za osvježavajuća pića, videoigre, brijaće aparate, pidžame, banke...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iako je generator velike zarade, Messi je zadržao dijete u sebi i ne skriva da je i dalje obožavatelj Disneyevih junaka. Prvi je put posjetio Disney World na Floridi 2009. poslije Barcelonine turneje po SAD-u. Upravitelji parka dali su njemu i njegovoj široj obitelji besplatan ulazak, pod uvjetom da pozira fotografima dok prolazi zabavnim parkom.

"Otkad sam bio dječak, želio sam to vidjeti", kaže Messi, nogometni Mickey Mouse, miš lavljeg srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao sportaš, već u 24. godini ruši povijesne rekorde. Jedini čovjek koji je triput zaredom, između 1983. i 1985., dok je igrao u Juventusu, osvojio Zlatnu loptu je Michel Platini. UEFA-in predsjednik nije ljubomoran zbog toga što uskoro neće biti samostalni rekorder.

"Vjerujem da će Messi osvojiti treći trofej zaredom. Znam da rekordi postoje da ih se obara, a on će me i nadmašiti", poručio je Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, osvoji li Messi nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, odmah će preskočiti Platinija! Naime, u njegovo vrijeme bila je to samo europska nagrada, koju je dodjeljivao magazin France Football bez partnerstva s FIFA-om. Iza moderne FIFA-ine Zlatne lopte stoje i svjetska nogometna organizacija i ugledni magazin.

Ne bude li šokova i skandala, Messi će 9. siječnja postati tek drugi nositelj tri Zlatne lopte zaredom i prvi trostruki uzastopni svjetski igrač godine. Na kraju godine možemo samo reći: 'Svaka čast!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo