NEOBIČNA TAKTIKA /

Leko otkrio da su mu rekli da se povuče protiv Rijeke: 'Imaš Livaju pa ćeš pobijediti'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

U dva susreta ove sezone, Hajduk ima dvije pobjede protiv Rijeke, a trener Ivan Leko najavio je utakmicu nakon što se prvo osvrnuo na šokantan i uvjerljiv poraz u Puli

3.2.2023.
11:05
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Ove nedjelje čeka nas treći Jadranski derbi ove sezone budući da se na Poljudu sastaju Hajduk i Rijeka u sklopu 20. kola HNL-a. Splićani u taj dvoboj ulaze nakon poraza od Istre (3-0), dok Riječani dolaze u pozitivnom ozračju nakon slavlja u Šibeniku (0-1).

Image
IZJAVA TRENERA /

Leko nakon poraza protiv Istre: 'Ovo boli.. Treba prespavati ako će se uopće moći spavati'

Image
IZJAVA TRENERA /

Leko nakon poraza protiv Istre: 'Ovo boli.. Treba prespavati ako će se uopće moći spavati'

Rijeka u drugom djelu sezone ima četiri od moguća šest boda, a Hajduk tri. U dva susreta ove sezone, Hajduk ima dvije pobjede protiv Rijeke, a trener Ivan Leko najavio je utakmicu nakon što se prvo osvrnuo na šokantan i uvjerljiv poraz u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo bi kukavički i lažno govoriti da nam fali igrača'

"Nakon utakmice sam bio iskren s igračima. Protivnik je bio bolji i mi znamo da moramo nastaviti učiti. Potrebno je da zapamtimo taj osjećaj boli nakon utakmice kao motivaciju.

Ta utakmica nam nije previše otkrila glede naših nedostataka odnosu na ranije. Treba reći da smo mi imali dovoljno kvalitete na terenu, na klupi i na tribini da pobijedimo Istru. Bilo bi kukavički i lažno govoriti da nam fali igrača i da smo zato izgubili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Planiramo naš plan B i C je napraviti naš plan A boljim'

"Gledali smo utakmice Rijeke u prvenstvu, dva teška gostovanja i četiri boda što je po meni jako dobro. Novi trener, nova energija i organizacija. Jasno je što se igra. Jednostavno dobra ekipa. Trebala bi biti dobra utakmica u nedjelju. Imamo respekt prema protivniku, ali s druge strane i mi smo dobri i imat ćemo svojih trenutaka".

"Planiramo biti bolji, naš plan B i plan C je napraviti naš plan A boljim. Nakon tri-četiri tjedna treniranja i par utakmica to je još daleko od onog idealnog Hajduka u našim glavama. Koliko god da je rezultat s Istrom očajan nećemo gubiti glavu i tražiti alibije. Bit ćemo mirni i nastojati bit bolji. Svaku utakmicu moramo dočekati bolje nego prošlu".

'Povuci se nazad i čekaj, imaš Marka Livaju pa ćeš dobit utakmicu'

"Neki mi prijatelji kažu povuci se nazad i čekaj grešku protivnika, imaš Marka Livaju pa ćeš dobit utakmicu, ali mi želimo biti ekipa koja će diktirati tempo i prisiljavati protivnika na greške kvalitetom našeg nogometa. Šuti budi pošten i radi, radi kao pas i Bog će te pogledati. To je moj pristup".

"To će biti različita utakmica od one u Puli, Rijeka trenira i igra jedno, a mi drugo. Vidjet ćemo u nedjelju čiji je nogomet bolji. Mi ćemo pokazati da smo mi bolji. Lijepo mi je vidjeti kako Rijeka igra. Lagani su, mladi, igraju bez respekta. Novi trener ima solidne rezultate, zaslužuju respekt", zaključio je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo