LEGENDARNI TALIJAN PROTIV MODRIĆA: / 'Po meni je Francuz zaslužio Zlatnu loptu i to iz nekoliko razloga'

Image
Foto: AFP

Odluku o dobitniku prestižne nagrade doznat ćemo za malo više od mjesec dana.

18.10.2018.
9:54
AFP
VOYO logo

Slavni talijanski vratar Gianluigi Buffon podržao je suigrača iz PSG-a Kyliana Mbappea u utrci za ovogodišnju Zlatnu loptu. Francuski krilni napadač našao se na popisu 30 nominiranih nakon što je PSG-om poharao domeće trofeje, a nakon toga s reprezentacijom postao svjetski prvak.

"S obzirom na njegove kvalitete i što je pokazao na travnjaku i koliko je je njegov utjecaj bio presudan za vrijeme Svjetskog prvenstva, zaslužio je nagradu", izjavio je Buffon u emisiji Tout le Sport. Upitan je i da li do sada ikada sreo toliko talentiranog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput Baggia, del Piera i Tottija

"U Italiji se može usporediti s Baggiom, Del Pierom i Tottijem. Međutim, on je izniman talent i posjeduje tehničke kvalitete koje sam rijetko vidio. Fenomenalan je. Može jako dugo trajati ako i dalje bude želio biti najbolji, ostane li entuzijastičan i normalan", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Zlatne lopte Luka Modrić, jedan od glavnih favorita, ne dijeli mišljenje slavnog vratara. Prema njemu Antoine Griezmann najviše od francuskih nogometaša zaslužuje prestižnu nagradu.

"Zbog svega što je postigao ove godine za mene je Griezmann ispred ostalih Francuza", kazao je Modrić za France Football. No, i on je našao samo riječi hvale za Mbappea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatan je talent i velika je budućnost pred njim. Već sada igra na vrhunskoj razini. Stvarno je poseban", kazao je kapetan hrvatske reprezentacije.

Dodjela Zlatne lopte na rasporedu je 3. prosinca u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo