LEGENDARNI PANENKA OBOŽAVA VATRENE: / 'Za mene je Hrvatska jedan od favorita Eura'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prije točno 40 godina Antonin Panenka donio je naslov europskog prvaka Čehoslovačkoj.

15.6.2016.
22:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U toj posljednjoj seriji ušao je u povijest, izvevši jedanaesterac na način kakav još nije viđen na velikim natjecanjima. Zaletio se, pričekao da se Maier baci u stranu, a onda potkopao loptu i lagano je poslao po sredini gola. Taj je udarac donio Panenki globalnu slavu i danas je u cijelom svijetu poznat pod njegovim imenom.

'Hrvatska može otići daleko'

Češka reprezentacija nije dobro otvorila aktualno Europsko prvenstvo, poražena je u prvom kolu od Španjolske (0-1) i sada se nalazi u vrlo neugodonoj situaciji. Poraz od Hrvatske u Saint Etienneu (petak, 18 sati) doveo bi Čehe na rub ispadanja, a Panenka se nada da će njegovi sunarodnjaci imati malo više sreće nego protiv Španjolske. No, svjestan je koliko je jaka hrvatska reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, MICHAL CIZEK
Image
Foto: AFP, MICHAL CIZEK

Antonin Panenka

"Za mene je Hrvatska jedan od favorita turnira! Hrvati imaju niz kvalitetnih igrača iz velikih klubova i doista smatram da ta momčad može otići vrlo daleko. Izdvojio bih posebno Modrića, koji je pravi vođa momčadi, zatim Mandžukića, Perišića i Rakitića. Ali, i ostali su odlični, izbornik ih je dobro posložio i Hrvatska je taktički izvanredno izgledala protiv Turske", rekao je Panenka u intervjuu za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo