LEGENDARNI NOGOMETAŠ ŠOKIRAO ZEMLJU: / Usred prijenosa pokazao sramotnu tetovažu, pa dobio otkaz!

Image
Foto: AFP, PAOLO COCCO

Nekadašnji slavni talijanski nogometaš Paolo di Canio izazvao je buru u domovini, pojavivši se u televizijskom prijenosu s tetovažom posvećenom fašističkom vođi Benitu Mussoliniju.

14.9.2016.
16:58
AFP, PAOLO COCCO
VOYO logo

Bivši napadač Lazija, Juventusa, Milana, West Hama i brojnih drugih klubova pojavio se kao stručni komentator Sky Sportsa u majici kratkih rukava, tako da se sasvim jasno vidjela tetovaža s natpisom 'Dux' što je bio Mussolinijev nadimak. Izazvalo je to val nezadovoljstva u Italiji, a mnogi su gledatelji putem društvenih mreža zaprijetili da će prestati plaćati pretplatu Sky Sportsu. S televizije su brzo reagirali i objavili kako su raskinuli suradnju s umirovljenim nogometašem.

Tvrdi da nije fašist

Di Canio je još tijekom igračke karijere izazivao polemike zbog svojih političkih stavova, a i danas je u sjećanju kako je, kao igrač Lazija, jednom prilikom navijače pozdravio fašističkim pozdravom. Ipak, uvijek je tvrdio da ne podržava fašističku ideologiju, što je sada u potpunosti palo u vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam zainteresiran za politiku, niti sam član bilo kakve organizacije. Nisam rasist i ne podržavam fašističku ideologiju. Poštujem sve ljude", rekao je jednom prilikom Di Canio koji se još uvijek nije oglasio po pitanju sporne tetovaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ANDREAS SOLARO
Image
Foto: AFP, ANDREAS SOLARO

Paolo di Canio

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo