LEGENDARNI KAPETAN ITALIJE EUROPSKO PRVENSTVO ZAVRŠIO U SUZAMA: / 'Bili smo tako blizu...'

Image
Foto: AFP

Legendarni kapetan talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon (39) Europsko nogometno prvenstvo završio je u suzama.

3.7.2016.
10:23
AFP
VOYO logo

Njemačka je jučer na stadionu u Bordeauxu, mjestu koje će nam zauvijek ostati u sjećanju zbog velike pobjede Vatrenih protiv Španjolske (2-1), nakon trilera izvođenja jedanaesteraca svladala Italiju.

Image
BUFFON NIJE BIO SVEMOGUĆ: /

Njemačka u polufinalu nakon drame jedanaesteraca! Odluka pala u 9. seriji!

Image
BUFFON NIJE BIO SVEMOGUĆ: /

Njemačka u polufinalu nakon drame jedanaesteraca! Odluka pala u 9. seriji!

Odluka je pala u 9. seriji udaraca s bijele točke, što je najdulja serija u povijesti Eura. Manuel Neuer obranio je udarac Darmiana, a zatim je Hector svladao legendarnog Buffona za ukupnih 6:5. Utakmica je nakon 120 minuta završila rezultatom 1:1. Legendarni talijanski kapetan Gianluigi Buffon travnjak u Bordeauxu napustio je sa suzama u očima svjestan da je njegova Italija propustila veliku priliku izbaciti svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/7p1t?t=0.0

Posljednja šansa za naslov europskog prvaka

"Napravili smo sve što smo mogli u ovom susretu i bili smo blizu trijumfa, a to znači da kada ste momčad s pravim vrijednostima, organizacijom, taktikom, ništa nije nemoguće za vas", izjavio je Buffon kojem je ovo bila vjerojatno i posljednja šansa za naslov europskog prvaka, piše ugledna talijanska La Gazzetta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko od nas ima svoje razloge za suze. Dali smo toliko puno i došli tako blizu... Nevjerojatno je i pomisliti da je Njemačka promašila tri penala i opet nije bilo dovoljno", kroz suze je pričao po mnogima najbolji vratar svijeta u posljednjih dva desetljeća.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Nevjerojatna pogreška Boatenga

Nijemci su poveli golom Özila u 65. minuti, no poslije nevjerojatne pogreške Boatenga koji je loptu u kaznenom prostoru zaustavio rukom, Talijani su izjednačili preko Bonuccija koji je bio precizan s bijele točke u 78. minuti utakmice. Nakon produžetaka momčadi su krenule u dramatično izvođenje penala, a Nijemci su imali više koncetracije i na golu Manuela Neuera koji je dao itekako veliki obol ovom trijumfu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ostaje samo razočaranje'

"Ovaj poraz nevjerojatno je šokantan za nas, no idemo dalje, jer mi smo Italija. Dali smo sve od sebe, ali ovoga puta nije išlo i to moramo odnijeti sa sobom kući. Conte je od nas učinio bollju momčad, ali smo ipak izgubili. Idemo kući i u lov na nastup u Rusiji", priča utučeni Buffon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro je gotovo i za sjajnog stopera Italije Andreu Barzaglija. I on je turnir završio sa suzama u očima.

"Ovo je jako veliko razočaranje za nas, a ovaj poraz u nama će živjeti zauvijek. Sve dobro što smo do sada napravili ništa ne vrijedi. Dakle, ništa, samo razočaranje", rekao je Barzagli i ispričao se navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo