LEGENDARNI HNL TRENER ZA NET.HR: / 'Jovićević je u glavi ostao trener juniora; Zoran Mamić? Nema se tu što pametno komentirati'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Situacija u Dinamu vrlo je blizu kaotičnoj, tri kola ostala su do kraja. Osvojili su naslov prvaka, ali traže se tu odgovori na mnoga pitanja

7.7.2020.
17:56
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zoran Mamić postao je novi-stari trener zagrebačkog Dinama. Nakon što je otkaz dobio Igor Jovićević koji je uspio osigurati naslov prvaka Hrvatske, ali se u svojih sedam utakmica na klupi Modrih nije rezultatski proslavio.

Mamić se na trenersku klupu vraća s pozicije sportskog direktora. U svom je proteklom trogodišnjem mandatu bio je dosta uspješan na klupi Modrih, no velik uteg oko vrata i nešto zbog čega ga nikad navijači neće prihvatiti je činjenica da je nepravomoćno osuđen zbog oštećenja Dinama za 116 milijuna kuna te države za 12 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija u Dinamu vrlo je blizu kaotičnoj, tri kola ostala su do kraja. Osvojili su naslov prvaka, ali traže se tu odgovori na mnoga pitanja. O njima smo porazgovarali s legendarnim HNL trenerom Ilijom Lončarevićem koji je najprije prokomentirao Jovićevićev kratki staž na klupi Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SRPSKI ZET PREUZIMA DINAMO, KAKVA SPRDNJA': /

Mediji iz susjedstva raspisali se o novom-starom treneru Modrih

Image
'SRPSKI ZET PREUZIMA DINAMO, KAKVA SPRDNJA': /

Mediji iz susjedstva raspisali se o novom-starom treneru Modrih

'Igor je ostao trener juniora'

"Otežavajuće okolnosti za Jovićevića bile su da je u nasljedstvo dobio momčad Nenada Bjelice s kojom je on ostvario sjajne uspjehe, tako da su očekivanja od njega bila velika. Poanta je da se Igor u svojoj glavi više nije 'prebacio' u ulogu trenera prve momčadi Dinama, već je on ostao trener juniora", rekao je Lončarević te dodao:

"On je imao želju uvesti mlade igrače u momčad, ali tu se prevario, krivo je procijenio. Koristio je ogroman broj mladih igrača u ovom, da ga tako nazovem, koronadoigravanju. Izazvalo je to stvaranje jedne negativne atmosfere u svlačionici", rekao je 75-godišnji stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lončarević nam je rekao da je Zoran Mamić kao nasljednik Igora Jovićevića logično rješenje te da se tu nema nešto "pametno za prokomentirati". Ipak, on možda i nije samo privremeno rješenje.

"Postoje dvije solucije. Ako su u Dinamu zamislili da Zoran preuzme klupu samo da bi odradio ove tri utakmice, onda, budite sigurni, Dinamo je već u potrazi za novim trenerom. No, ako bude imao dobre rezultate, velika je šansa da Mamić ostane i sljedeće sezone na klupi Dinama. Ipak ta sljedeća sezona počinje praktički odmah nakon što ova završi", zaključio je legendarni trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo