LEGENDARNI ENGLESKI NAPADAČ U STRAHU: / 'Nisam nikad pomislio da bi nogomet mogao izazvati probleme s mozgom'

Image
Foto: AFP

Bivši kapetan engleske reprezentacije Alan Shearer strahuje da bi mogao oboljeti od demencije zbog čestog udaranja lopte glavom.

8.11.2017.
10:19
AFP
VOYO logo

Ovaj 47-godišnjak je rekorder Premier lige sa 26o golova, a u 18 godina dugoj karijeri igrao je za Southmapton, Blackburn i Newcastle. Također je zabio i 30 golova u 63 nastupa za englesku reprezentaciju.

No u razgovoru za Mirror je otkrio rezultate jednog istraživanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za svaki gol koji sam zabio glavom, taj sam udarac na treningu vježbao 1000 puta. To me zasigrno stavlja u rizik", rekao je Shearer koji je obavio jedno testiranje o utjecaju igre glavom na mozak igrača.

'Imam užasno pamćenje'

"Rezultati su bili šokantni. Imam užasno pamćenje. Ne znam je li to zbog toga što možda ne slušam ljude, ali pamćenje mi je katastrofa", rekao je legendarni napadač i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Profesionalni nogometaši očekuju da će kada se umirove imati probleme s koljenima, zglobovima i slično, kao što ja imam. Ali nikada nisam pomislio da bi nogomet mogao biti povezan s bolešću mozga", izjavio je Sherarer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po tom pitanju nije provedeno niti približno dovoljno istraživanja. Vlasti se uopće ne trude pronaći neka rješenja za ovo, samo sve guraju pod tepih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo