LEGENDARNI BUFFON: / Otkrio što će reći Rakitiću i koga se od hrvatskih nogometaša najviše pribojava

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Talijanska nogometna reprezentacija u četvrtak je popodne sletjela u Split gdje će se u petak od 20.45 sati suprotstaviti Hrvatskoj u sklopu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

11.6.2015.
22:37
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u studenom na San Siru izborila remi (1:1), a po ocjenama mnogih stručnjaka, tom je prilikom potpuno nadigrala Talijane. I Conte je nedavno rekao da je trenutno velika razlika između Hrvatske i Italije, ali danas ipak malo povlači ručnu kočnicu.

"Nisam rekao baš tako, ali sam napomenuo da je Hrvatska bila bolja od nas i da zaslužuje prvo mjesto. Hrvatska reprezentacija je pokazala snagu u Milanu, a u petak ćemo mi pokazati svoju", izjavio je Conte poslije treninga čiju fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ISPROBALI POLJUD: Pogledajte trening talijanskih nogometaša u Splitu

Image

ISPROBALI POLJUD: Pogledajte trening talijanskih nogometaša u Splitu

Maksimalni ciljevi

Na pitanje kakvu utakmicu očekuje na Poljudu, odgovorio je:

"Rezultat nije presudan. Bilo neodlučeno ili pobjeda, važno je da utakmica bude lijepa. Očekuje nas težak suparnik, ali ja pred sebe uvijek postavljam maksimalne ciljeve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni i Azzurri igrat će pred praznim tribinama zbog kazne UEFA-e našoj reprezentaciji. Iako će u takvom ambijentu njegovim nogometašima možda biti lakše igrati, Conteu nije draga spomenuta situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije lijepo igrati pred praznim tribinama, nogomet je spektakl. Stadioni bi uvijek trebali biti puni. Utakmice bez publike su bez adrenalina, to će u petak biti hendikep za nas i za Hrvatsku."

Puno novih lica

Legendarni Buffon došao je u Split nakon izgubljenog finala Lige prvaka s Juventusom. Torinezi su prošli vikend izgubili od Barcelone (3:1), a jedan od strijelaca je bio i Ivan Rakitić koji će u petak opet biti prijetnja iskusnom vrataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je tuge, ali sve to nakon nekoliko dana ostaviš iza sebe jer te čeka nova utakmica. Rakitiću ću čestitati na karijeri, na igri i na golu u finalu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O hrvatskoj reprezentaciji Buffon ima iznimno visoko mišljenje.

"Hrvatska ima skupinu 10-12 igrača koji dugo igraju zajedno, imaju svoju filozofiju. Mi smo pomlađeni, imamo dosta novih igrača koji još nisu igrali ovakvu utakmicu. Mandžukić, Olić i Perišić će mi biti glavne prijetnje, ali napravit ću sve da ih zaustavim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo