LEGENDA TOTTENHAMA PRISJETILA SE KAKO JE BILO IGRATI S HRVATIMA, POSEBNO NAHVALIO KRANJČARA: / 'Kako je taj igrao...'

Image

Dawson je, inače, igrao za Spurse u razdoblju od 2005. do 2014. godine, a odigrao je 324 utakmice

10.3.2021.
15:13
VOYO logo

Nogometaši Dinama otputovali su danas u London gdje ih čeka okršaj s Tottenhamom u Europskoj ligi. Uoči tog susreta Spursi su se prisjetili ere Crottenhama, kad su u njihovim redovima bila čak četiri Hrvata - Niko Kranjčar, Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa.

Legenda Tottenhama Michael Dawson komentirao je za službenu stranicu londonskog kluba svoj odnos s hrvatskim nogometašima s kojima je tamo igrao. Dawson je, inače, igrao za Spurse u razdoblju od 2005. do 2014. godine, a odigrao je 324 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka je nizak igrač, ali svi smo se čudili kako se brzo prilagodio Premier ligi. 'Ovaj dečko stvarno zna igrati', pomislili smo kad smo ga vidjeli. Još uvijek je u formi u Realu, a za nas je bio fantastičan kao igra i kao osoba. Odmah smo ga prihvatili zbog njegovog karaktera, postao je jedan od nas. Kakav igrač! Mislim da ga nisam nikad vidio kako igra lijevom nogom, ali nije mu ni trebala kad je odlično igrao desnom vanjskom. Užitak ga je gledati, a pogledajte samo njegovu karijeru. Osvojio je sve, brojke govore same za sebe. Bio sam sretan što igram s takvim igračem svjetske klase“, opisao je Dawson svoja iskustva s Lukom Modrićem.

Image
HOĆE LI SE MOURINHO SUTRA KOCKATI? /

Englezi tiho zazivaju Kanea i Allija; 'Morao bi shvatiti kakva je prijetnja Dinamo'

Image
HOĆE LI SE MOURINHO SUTRA KOCKATI? /

Englezi tiho zazivaju Kanea i Allija; 'Morao bi shvatiti kakva je prijetnja Dinamo'

'To su sjajni momci'

Osvrnuo se onda na Vedrana Ćorluku koji je također bio standardni član te Tottenhamove generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čarli je najopuštenija osoba koju poznajem. Nije izgledao brzo, ali bio je nevjerojatan u igri jedan na jedan. On je potpuno drugačiji karakter od Luke, ali oni su bili nerazdvojni na terenu i izvan njega. Sve što je Čarli radio, bilo je opušteno. On je još jedan sjajan dečko i bio je jako bitan za nas u svlačionici zbog atmosfere. Još uvijek igra dobro u Lokomotivu“, opisao je Dawson.

Posljednji Hrvat o kojem je Dawson pričao je Niko Kranjčar koji je u Tottenhamu proveo skoro tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niko je bio sjajan talent, igrač vica. Bio je tih, dosta različit od Čarlija. Ali kako je samo igrao… dodavanja, golovi… kakav talent! Možda mi nismo vidjeli najbolje od Nike, ali zabio je neke nevjerojatne golove. Imao je tu prirodnu sposobnost, bilo ga je lijepo za gledati na terenu. To su sjajni momci, Stipe također. Zbližili su se s nama i svi smo bili jedna dobra grupa“, zaključio je Dawson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo