Legenda Njemačke pozvala na revoluciju!

Legenda njemačkog i svjetskog nogometa, Karl-Heinz Rummenigge otvoreno je napao FIFA-u i njenog predsjednika Seppa Blattera.

27.7.2011.
16:50
VOYO logo

"Ne mogu više prihvatiti da nas vode ljudi koji nisu ozbiljni i 'čisti'. Sad je trenutak za intervenciju, jer znati da je nešto pogrešno nameće obvezu da se djeluje", kaže Rummenigge i otkriva da su svi klubovi poduprli nogometnu revoluciju i reformu sadašnjega stanja.

"Dakle, ne radi se samo o najvećim klubovima, već o svim klubovima", naglasio je predsjednik Europskog udruženja nogometnih klubova i izvršni direktor Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blatter tvrdi da čisti FIFA-u od korupcije i loših stvari, ali činjenica da mu nitko ne vjeruje dovoljno govori sama za sebe. Nisam optimist jer oni vjeruju da ovaj postojeći sustav djeluje savršeno. No, to je samo stroj za stvaranje novca, od jednog svjetskog prvenstva do drugog. Njima je to važnije od poštenog i ozbiljnog upravljanja svjetskim nogometom - oštar je Rummenigge.

On sumnja da savezi mogu natjerati Fifu da se promijeni iznutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa čitav je sustav napravljen tako da odgovara savezima i oni neće ići protiv FIFA-e. Svi sudionici - igrači, klubovi, vlasnici, suci, moraju sudjelovati u donošenju odluka. Klubovi plaćaju igrače, a nemaju pravo glasa. Ja im želim dati šansu i spreman sam na revoluciju, ako je to jedini način da se izborimo za svoja prava", zaključio je bivši njemački reprezentativac.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201105300903006 arti-201106120247006 arti-201107160276006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo