LAKO SE 'SLAMAJU': /

Unitedove igrače trčanju, padanju i izbjegavanju ozljeda poučavaju cirkusanti i ulični vježbači

Image

Manchester United doveo je cirkuske izvođače i osobe koje se bave parkourom kako bi igračima iz omladinske akademije povećali mobilnost i smanjili broj njihovih ozljeda.

11.9.2016.
10:00
VOYO logo

Piše to The Telegraph, citirajući pritom čelnog čovjeka Unitedovog omladinskog pogona nekoć prvotimca momčadi Nickyja Butta.

"Gledam igrače iz naše akademije i vidim da se ne mogu pomaknuti. Naši momci ne znaju kako treba pasti. Trebali biste samo vidjeti broj njihovih ozljeda poput iščašenih ramena ili ruku. Ja sam valjda s drveta pao petnaest puta i nikad se nisam ozlijedio. Tijelo slabi ako se ne penjete po drveću, ili ne igrate košarku, kriket, ragbi. Ja sam igrao ragbi, kriket, nogomet i košarku", tvrdi Butt i otkriva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda zvuči bizarno, ali došao nam je čovjek iz cirkusa koji je dečkima objašnjavao kako vrtiti tanjure, skakati kroz obruče i objašnjavao im cirkuske trikove kojima bi njihova biomehanika proradila. Bio je tu i trkač i dečki koji se bave parkourom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butt u zaključku, prizivajući Paula Scholesa kao suprotan primjer današnjima mladićima, tvrdi da velike probleme trenerima danas zadaju nove tehnologije poput igračih konzola ili društvenih mreža, budući da oni traže igrače s izraženim karakteristikama vođa koji su stasali na 'ulicama' i koji drugačije gledaju na situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo