'LAKI JE MALO NERVOZAN': / Dinamo genijalno spustio Nenadu Bjelici nakon bombastičnih izjava o Mamiću i 'modrima'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nije trebalo dugo čekati i Bjelica je dobio odgovor iz Dinama i to, moramo priznati veoma duhovit i provokativan

30.4.2021.
14:46
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Uoči novog kola Prve HNL, u kojem Osijek gostuje kod Varaždina, pred novinare je stao trener Nenad Bjelica, koji je uglavnom govorio o incidentu sa sucima iz prošlog kola, kao i o Dinamu, svom bivšem klubu, te Zdravku Mamiću, svom bivšem šefu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je ovih dana na dosta žestokom udaru zbog grubih riječi izrečenih na utakmici s Rijekom, a činjenica je da se i dosta teško nosi sa situacijom na ljestvici, odnosno, činjenicom da je Dinamo prvi i da ima sve veće šanse obraniti titulu.

“Stojim iza svake izgovorene riječi. Psovke su rečene u afektu. Ako je to najveći problem hrvatskog nogometa što Bjelica psuje… Bjelica je napravio još par dobrih stvari za hrvatski nogomet. Stojim iza svake izgovorene riječi. Pričao sa s Damirom Miškovićem i izrazio nezadovoljstvo s onim što se događa u zadnja četiri mjeseca. Dobro smo surađivali sve dok nismo postali bolji i konkurenti. Sve sam mu rekao u lice”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSPLOZIVNA PRESICA NENADA BJELICE: /

Isprozivao Miškovića, Modre, a sjetio se i Mamića: 'Sad mi je jasna poruka tog pitanja'

Image
EKSPLOZIVNA PRESICA NENADA BJELICE: /

Isprozivao Miškovića, Modre, a sjetio se i Mamića: 'Sad mi je jasna poruka tog pitanja'

Image
Image

03.03.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski nogometni kup, cetvrtfinale, NK Osijek - HNK Rijeka. Trener Osijeka Nenad Bjelica Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Kritika prema Dinamu

“Na udarce sam navikao, nije to novost. Da sam na sedmom mjestu nitko me ne bi napao. Ja sam neovisan i svakome u hrvatskom nogometu sve mogu reći u lice, ne bavim se muljanjem i kombinacijama. Ili pošteno ili nikako. Što se mene tiče, odradit ću ugovor s Osijekom još dvije godine i nadam se ćemo osvojiti neku titulu. Radimo na tome i radit ćemo na uspostavljanju boljih odnosa u hrvatski nogomet i da HNL bude što regularniji”, kazao je Bjelica i zatim krenuo s kritikom na račun Dinama.

Naglasio je kako smatra da u Hrvatskoj postoji monopol jednog kluba, a pojasnio je to ovako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mislim na suđenje, ali ćemo voditi računa o tome i zalagat ćemo se da ako zagrebačkim klubovima mogu suditi suci iz Zagreba ili okolice da i nama sude suci iz Osijeka i Donjeg Miholjca. Borit ćemo se da prvenstvo bude regularno. Da nijedna ekipa nema više od jednog igrača na posudbi. To što imamo ovdje postoji samo u Hrvatskoj, takav monopol jednog kuba”, rekao je.

“Bio sam u tom klubu. U prvoj sezoni niti jednog igrača nismo imali u niti jednom hrvatskom klubu i osvojili smo prvenstvo s 20 bodova prednosti. U drugoj sezoni po jedan igrač u četiri kluba i u Lokomotivi dva. Sada određeni klubovi imaju po četiri igrača iz Dinama i zato prvenstvo nije regularno”, dodao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

20.09.2020., stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, NK Varazdin - NK Osijek. Trener Osijeka Nenad Bjelica Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prozvao Dinamo i Mamića pa dobio brutalan odgovor

Najavio je i borbu protiv sustava...

“Borit ćemo se protiv toga. Mišković, moj prijatelj, misli da je budućnost u posudbama i borit ćemo se da to tako ne bude. Da jedan klub ima četiri ili iduće sezone osam igrača na posudbi u jednom klubu. Borit ćemo se protiv toga. Na to treba ukazivati. Suci nisu najveći problem hrvatskog nogometa. Regionalizacija sudaca, borit ćemo se da bude drugačije a ne da zadnjih deset utakmice Osijeka sude suci iz Zagreba. Nije pošteno i da se napravi takav pritisak na te ljude. To nas frustrira i borit ćemo se protiv toga. Ove zime su pokušali posuditi naše igrače s iskustvom u HNL-u. Ti se klubovi su se odlučili na igrače iz Dinama koji nisu i kročili na teren HNL-a pa smo posudili u strane klubove, u hrvatski klub nismo mogli. Imamo po jednog igrača u i Istri i Šibeniku”, kazao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da mu je žao zbog Miškovića s kojim je bio u jako dobrim odnosima, a podsjetio je na ono što ga je Zdravko Mamić znao pitati dok je bio trener Dinama.

“Bio sam dvije godine u Dinamu gdje smo suvereno bez ikakvih posudbi i kombinacija osvojili dvije titule i sad kad se sjetim pitanja Zdravka Mamića, jedno sto puta ‘Pa Nenade je l’ ti nešto treba?’, a ja kažem ‘Ne treba mi ništa…’ Sad razumijem poruku tog pitanja. Tada mi ništa nije trebalo a sada vidim što se radi i kako se radi. Svakome to ide na njegovu čast”, ispričao je Bjelica uz konstataciju kako mu je "sada jasna priroda tog pitanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije trebalo dugo čekati i Bjelica je dobio odgovor iz Dinama i to, moramo priznati veoma duhovit i provokativan.

Dinamov voditelj društvenih mreža objavio je video s citatom iz legendarnog filma "Maratonci trče počasni krug" u kojem Milutin Topalović objašnjava Biliju Pitonu kako je njegov sin Laki malo nervozan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz genijalan video priloženi su Dinamovi i Osijekovi ovosezonski uspjesi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo