odlučio ždrijeb / Kvalifikacije LP: Mogući suparnik Dinama je Astana ili Midtjylland

Image
Foto: AP

Dinamo za plasman u 3. kolo kvalifikacija mora pobijediti prvaka Izraela Haopel Beer-Shevu

23.7.2018.
12:36
AP
VOYO logo

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama za mogućeg suparnika u 3. kolu kvalifikacija Lige prvaka dobili su pobjednika dvoboja 2. kola u kojem se sastaju kazahstanski prvak Astana i danski prvak Midtjylland, odlučeno je ždrijebom u sjedištu Europskog nogometnog saveza u Nyonu.

Dinamo za plasman u 3. kolo kvalifikacija mora pobijediti prvaka Izraela Haopel Beer-Shevu. Prvi dvoboj je na rasporedu u utorak na Maksimiru, s početkom u 20 sati, a uzvrat će biti odigran 31. srpnja (19 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijebom je odlučeno da će Dinamo u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija gostovati u Kazahstanu ili Danskoj, a u uzvratu biti domaćin. Prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka na rasporedu su 7. i 8. kolovoza, a uzvrati će biti odigrani 14. kolovoza.  

Ne uspije li proći Haopel, Dinamo će se preseliti u 3. kolo kvalifikacija za Europsku ligu, a mogućeg suparnika će također doznati danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije LP, 3. kolo - Put prvaka:

Celtic (Ško) - Rosenborg (Nor) - AEK Atena (Grč)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg (Aut) - Škendija (Mak) - Sheriff (Mol)

Crvena zvezda (Srb) / Suduva (Lit) - Legia Varšava (Polj) / Spartak Trnava (Slk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukes (Alb) / Qarabag (Aze) - BATE Borisov (Bje) / HJK Helsinki (Fin)

Astana (Kaz) / Midtjylland (Dan) - DINAMO ZAGREB (HRV) / Hapoel Beer-Sheva (Izr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CFR Cluj (Rum) / Malmo (Šve) - Ludogorets Razgrad (Bug) / Vidi (Mađ)

Kvalifikacije LP, 3. kolo - Ligaški put:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standard Liege (Bel) - Ajax (Niz) / Sturm Graz (Aut)

Benfica (Por) - Fenerbahče (Tur)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAOK (Grč) / Basel (Švi) - Spartak Moskva (Rus)

Kvalifikacije EL: Dinamo ili Hapoel u 3. kolu na ciparski Apoel ili estonsku Floru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je doznao mogućeg suparnika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, hrvatski prvak Dinamo doznao je da će u slučaju poraza od izraelskog Hapoela i preseljenja u kvalifikacije Europske lige za suparnika u 3. kolu imati pobjednika dvoboja ciparskog Apoela i estonske Flore.

Dinamo bi u prvoj utakmici bio domaćin. Prve utakmice 3. kola kvalifikacija Europske lige na rasporedu su 9. kolovoza, a uzvrati tjedan dana poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 14 sati na rasporedu je ždrijeb 3. kvalifikacijskog kola Europske lige za tzv. "Glavni put", u kojem će se u bubnju naći Osijek, Hajduk i Rijeka.

Hrvatski doprvak postavljen je za nositelja, a mogući suparnici Rijeke su: pobjednik dvoboja Tobol Kostanay (Kaz) - Pjunik (Arm), pobjednik dvoboja Dunajska Streda (Slk) - Dinamo Minsk (Bje), pobjednik dvoboja St. Gallen (Švi) - Sarpsborg (Nor), pobjednik dvoboja Dundalk (Irs) - AEK Larnaca (Cip) te Istanbul Bašakšehir (Tur), od kojeg su Riječani već jednom ispali, prije dvije godine u 3. kolu kvalifikacija Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se priključuje u drugom kvalifikacijskom kolu u kojem će pokušati svladati Slaviju iz Sofije. Za ždrijeb 3. kola Splićani su smješteni u treću skupinu u kojoj su nositelji, a time i mogući Hajdukovi suparnici: pobjednik dvoboja Sevilla (Špa) - Ujpest (Mađ), pobjednik dvoboja Molde (Nor) - Lac (Alb), pobjednik dvoboja Kairat Almaty (Kaz) - AZ Alkmaar (Niz), pobjednik dvoboja Rudar Velenje (Slo) - FCSB (Rum) te bečki Rapid (Aut).

Osijek je morao u natjecanje od prvog kola kvalifikacija u kojem je izbacio moldavski Petrocub, a u drugom kolu suparnik Osječanima je škotski Rangers. Prođu li Škote, Osječani će za suparnika u 3. kolu imati jednog od nositelja iz skupine 4, a to su: Olympiakos (Grč), Feyenoord (Niz), pobjednik dvoboja Ventspils (Lit) - Bordeaux (Fra), pobjednik dvoboja Čikura Sačhere (Gru) - Maribor (Slo) i pobjednik dvoboja Stjarnan (Isl) - Kopenhagen (Dan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo