'PREKRASAN DAN' / Prvi čovjek HNS-a se osvrnuo na veliki dan hrvatskog nogometa pa otkrio što je uz malo sreće sljedeći veliki cilj

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Bila su to tri velika uspjeha hrvatskog nogometa, prekrasan dan, rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, nakon tri uspjeha različitih nogometnih selekcija.

29.3.2023.
12:37
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Hrvatska seniorska momčad pobijedila je u Bursi Tursku s 2-0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine. Hrvatska U21 je pobijedila u Londonu vršnjake iz Engleske s 2-1 u prijateljskom dvoboju, dok je Hrvatska U17 izborila plasman na Europsko prvenstvo.

Image
JASNA PORUKA /

Prosinečki Turcima objasnio zašto su izgubili: 'Niste imali sreće, a nedostaje vam nešto po čemu je Hrvatska prepoznatljiva'

Image
JASNA PORUKA /

Prosinečki Turcima objasnio zašto su izgubili: 'Niste imali sreće, a nedostaje vam nešto po čemu je Hrvatska prepoznatljiva'

"Bio je ovo prekrasan dan za hrvatski nogomet, a ujedno i najava bogatog reprezentativnog ljeta u kojem ćemo, vjerujem, imati puno novih razloga za slavlje zahvaljujući našim reprezentacijama", rekao je Kustić te se osvrnuo na pobjedu Dalićevih izabranika u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitke izborniku Daliću, stožeru i igračima na izvrsnoj pobjedi na najtežem gostovanju u skupini. Nakon odlične igre protiv Walesa u Splitu ostao je gorak okus zbog primljenog pogotka koji nas je koštao dva boda, ali ovom pobjedom Hrvatska je potvrdila da je najkvalitetnija momčad u skupini. Osim važnih bodova koji nam donose mir prije jesenskog nastavka kvalifikacija, ova pobjeda nam puno znači i za raspoloženje uoči završnice Lige nacija. Ovom prilikom bih još jednom zahvalio i svim navijačima na podršci u Splitu i Bursi, kao i svima uključenima u organizaciju spektakla na Poljudu", rekao je Kustić te se osvrnuo na uspjeh U17 reprezentacije koja je izborila Europsko prvenstvo.

"Izuzetno nas je razveselio plasman U-17 reprezentacije na Europsko prvenstvo, izboren kroz kvalitetan nastup u Elitnom kolu. Čestitam izborniku Jarniju, glavnom instruktoru Krpanu, stožeru i igračima na tom odličnom uspjehu. Bez obzira na brojne talente koje razvijamo, zemlji s tako malom bazom poput Hrvatske nije lako izboriti završne turnire u mlađim uzrastima te je stoga ovakav rezultat vrlo vrijedan te potvrđuje da nas čeka lijepa budućnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre vijesti upotpunila je prijateljska pobjeda U-21 reprezentacije protiv Engleske u Londonu:

"Pobjeda protiv tako jake selekcije sigurno će puno značiti za samopouzdanje cijele ekipe uoči nastupa na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Izbornik Bišćan sa stožerom radi odličan posao, u momčadi ima zaista puno talentiranih igrača te mislim da smijemo s puno optimizma i ambicije gledati prema Euru. Već je i plasman vrlo lijep uspjeh, ali Hrvatska je i ovom pobjedom pokazala da može igrati sa svakim protivnikom te da ima pravo nadati se prolasku skupine, a uz malo sportske sreće, i borbi za plasman na Olimpijske igre."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je ovo prekrasan dan za hrvatski nogomet, a ujedno i najava bogatog reprezentativnog ljeta u kojem ćemo, vjerujem, imati nove razloge za slavlje zahvaljujući našim reprezentacijama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo