KUPILI GA ZA SITNIŠ, A SADA VRIJEDI BOGATSTVO: / Borussijinoj senzaciji najviše narasla cijena, na listi i Vatreni

Image
Foto: AFP

Švicarski institut za sportska istraživanja objavio je veliku analizu vrijednosti igrača

11.12.2018.
8:42
AFP
VOYO logo

Krilo Borussije Dortmund i engleske reprezentacije, mladi Jadon Sancho porastao je u vrijednosti za nevjerojatnih 806% te sada vrijedi 79,44 milijuna britanskih funti. Podaci su to koje je iznio švicarski institut za nogometnu statistiku, CIES.

Sancho, koji je tek u 10. mjesecu upisao prvi nastup za Englesku, pridružio se Dortmundu za samo 10 milijuna funti 2017. i imao je vrijednost od 8,7 milijuna početkom sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest pogodaka i sedam asistencija za Borussiju

Međutim, CIES piše kako su njegove sjajne partije u dresu Borussije – postigao je šest pogodaka i sedam asistencija u 21 nastupu – vrtoglavo povečale njegovu tržišnu vrijednost te je mladi Englez igrač sa uvjerljivo najvećim povećanjem vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njega slijede Juventusov Joao Cancelo (sa 27,8 na 74,2 milijuna), Liverpoolov Andrew Robertson (47,8 – 79,8), Evertonov Richarlison (45,3 – 76,3) te PSG-ov Thilo Kehrer (24,3 – 54,7).

Na listi se nalazi i hrvatski reprezentativac, Marcelo Brozović, koji je 17., a vrijednost mu se povećala sa 24,7 milijuna na 45,8 milijuna funti zbog dobrih igara u Interu. CIES-ov algoritam uključuje varijable poput starosti, ugovora, forme i lige prilikom određivanja vrijednosti pojedinog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo