KULTNI TERMIN LIGE PRVAKA IDE U POVIJEST: / Uefa potvrdila promjene u najjačem klupskom natjecanju

Image

Uefa je također povećala broj klubova s direktnim plasmanom u grupnu fazu s 22 na 26.

27.2.2018.
14:16
VOYO logo

Europska nogometna organizacija (UEFA) usvojila je niz novih pravila vezanih za Ligu prvaka koja će se primjenjivati do sljedeće sezone. Ono što je najzanimljivije je da će se utakmice igrati slično kao u Europskoj ligi, između u 18:55 i 21 sat.

Nadalje, odlučeno je da će prva četiri kluba iz španjolske, engleske, njemačke i talijanske lige imati direktan plasman u grupnu fazu, što do sada nije bio slučaj jer je četvrtoplasirana momčad morala sudjelovati u zadnjem pretkolu. Po dva će mjesta direktno imati Francuska i Rusija, a jedno Portugal, Ukrajina, Belgija i Turska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene i u EL

Sljedeće dva kluba na ljestvici iz tih liga imat će izravan plasman u Europsku ligu baš kao i dva kluba iz Francuske. Međutim, momčadi iz slabijih liga i dalje će morati igrati kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa je također povećala broj klubova s direktnim plasmanom u grupnu fazu s 22 na 26 pa će sada samo njih šest kroz posljednji kvalifikacijski krug ući u natjecanje, a ne deset kao do sada. Isto tako klubovi koji u posljednjem kvalifikacijskom krugu ne izbori Ligu prvaku imat će priliku plasirati se u Europsku ligu.

Deset klubova imat će to priliku napraviti na taj način dok će se njih 17 direktno plasirati kroz domaća prvenstva, a 21 klub kroz normalne kvalifikacije. Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin potvrdio je da se iduće sezone ne planira uvesti video tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo