Kamo je otišao ovaj svijet: Modrić skuplji od pravog Ronalda

Kad je u pitanju visina odštete za nekog igrača, Realu iz Madrida nije strano obaranje rekorda.

28.8.2013.
8:53
VOYO logo

Garetha BaleaAko bude realiziran transfer , bit će to i novi svjetski rekord.

Real je ponudio oko 87 milijuna funti klubu s White Hart Lanea, a zanimljivo je da je Real na svojih 10 najskupljih pojačanja u povijesti ukupno potrošio 388 milijuna funti, piše portal Sport.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ako Gareth Bale završi u Madridu, taj će se iznos dodatno povećati, a Velšanin će izbiti na prvo mjesto, gdje se do sada nalazio Cristiano Ronaldo. Iz TOP-a 10 ispast će u tom slučaju David Beckham.

Na vječnoj Realovoj listi nalazi se i hrvatski veznjak Luka Modrić, i to na sedmom mjestu s 30 milijuna funti teškim transferom iz Tottenhama, a za isti iznos u Real su stigli Karim Benzema (Lyon) i Xabi Alonso (Liverpool). Zanimljivo je da se Luka na vječnoj ljestvici nalazi jedno mjesto ispred apsolutne legende Reala i svjetskog nogometa, Brazilca Ronalda, koji je na osmom mjestu s 28 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi Ronaldo, kako ga je nedavno nazvao portugalski trener Jose Mourinho, u Real je stigao iz milanskog Intera točno 10 godina prije Luke Modrića, za dva milijuna funti manju odštetu, što jasno ilustrira koliko brzo na papiru 'raste' vrijednost najskupljih nogometaša svijeta. Nimalo ne podcjenjujući kvalitete našeg Luke, ipak se moramo zapitati – koliko bi Ronaldo Luís Nazário de Lima u ondašnjem izdanju koštao danas?

1. Cristiano Ronaldo 80 2. Kaká 56 3. Zinedine Zidane 45 4. Luís Figo 37 5. Karim Benzema 30 6. Xabi Alonso 30 7. Luka Modrić 30 8. Ronaldo 28 9. Fabio Coentrão 27 10. David Beckham 25

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo