KRVAVI MASAKR U IRAKU: /

ISIS-ovci pobili navijače Real Madrida, 14 mrtvih i 20 ranjenih

Image
Foto: AFP, -

Četrnaest je osoba ubijeno, a dvadeset je ranjeno u terorističkom napadu na klub navijača Real Madrida u iračkom gradu Baladu, objavio je As.

13.5.2016.
18:43
AFP, -
VOYO logo

U trenutku napada u prostorijama fan kluba, točnije kafića u kojem se okupljaju, bilo je oko 50 navijača. Kako piše španjolski dnevni list članovi kluba tamo se okupili u četvrtak navečer kako bi popili kavu i gledali stare utakmice Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko Isisovih terorista upala je u kafić, bili su naoružani s kalašnjikovima te su nasumično pucali na sve koji su se nalazili unutra", izjavio je Ziad Subhan, predsjednik iračkog fan kluba Real Madrida. Upitan je i o motivima napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni ne vole nogomet. Misle da je u suprotnosti s islamom. Samo im je stalo do ovakvih napada. Ovo je strašna tragedija", poručio je.

Policija je priopćila kako su trojica naoružanih napadača oko ponoći otvorili vatru te su ubili preko deset osoba i ranili još njih 25. Prvi izvještaji govorili su o napadu bombaša samoubojica, a Isis je objavio da su stradala tri njihova pripadnika, te da je do napada došlo kako bi odali počast Abdelu Rahmanu Mustafi al-Qaduliju, jednom od vođa koji je ubijen u ožujku.

Daily Mail javlja da se jedan od napadača par sati poslije raznio na tržnici jer su ga opkolili pa nije mogao pobjeći, a drugog su stanovnici uhvatili i spalili nakon priznanja zločina.

Isis je već imao za mete obožavatelje sporta. Naime, u ožujku su stradale 32 osobe kada se bombaš samoubojica raznio za vrijeme utakmice u gradu Iskandariya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo