Jurčić već na prvoj presici nasmijao novinare!

U Maksimiru je u utorak i službeno predstavljen novi trener Dinama Kruno Jurčić, nakon što je Zdravko Mamić u ponedjeljak navečer smijenio Antu Čačića.

27.11.2012.
9:22
VOYO logo

Pred novinare u Maksimirskoj 128 izašli su novi trener Dinama Kruno Jurčić te sportski direktor Zoran Mamić. Prvi se sedmoj sili obratio Mamić.

"Kao što znate, došlo je do promjena u našem klubu zbog niza slabijih rezultata. U posljednja tri mjeseca smo izgubili devet utakmica, pet utakmica u Ligi prvaka možemo razumjeti, ali dva poraza i dva neriješena u domaćoj ligi, uz ispadanje iz Kupa, nismo mogli. Bila je prevelika koncentracija toga u jednom kratkom periodu. Vjerujemo da ćemo i mi naučiti iz nekih krivih poteza koje smo vukli i koji su se pokazali nedobrim, iako ne možemo reći da je takva bila situacija s Antom Čačićem, ona je samo pred kraj bila takva", rekao je mlađi Mamić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristim priliku da se zahvalim Anti Čačiću na svemu. Kruno Jurčić je novi trener i uvjeren sam da je on najbolje rješenje za Dinamo. On i poznaje momčad i koncentracija je već sad na Dinamo Kijevu i da jednim pozitivnim šokom probamo napraviti rezultat. Naša je želja da Kruno bude više godina tu, u kontinuitetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruno Jurčić je ovako opisao svoj povratak u Maksimir.

"Drago mi je da sam ponovno ovdje jer sam cijelo vrijeme imao osjećaj da ovdje nisam završio posao. Mene zanima projekt Dinama, naravno, ali i Dinamo napokon mora dati jednom čovjeku vrijeme da se napravi rezultat. Teško je dobiti ovaj klub na tri do pet godina, međutim toliko treba da se jedna ideja razradi i da se napravi posao. Ja sam potpisao ugovor na dvije godine. Mene sad zanimaju igrači koji mi u sljedećih deset dana mogu pomoći. Bilo bi smiješno da ja sad nakon toliko godina mijenjam neka svoja nogometna načela, a velim, za to će mi trebati jedan kontinuitet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić je odmah morao odgovoriti i na jedno neugodno pitanje, o svojem negativnom imidžu u medijima.

"Ja znam kakav je moj medijski status, ali naišao sam i na dosta pozitivnih komentara", rekao je kratko Jurčić, a Mamić dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promoviraju se neke vrijednosti u medijima koje nisu u redu. To je zamjena teza, što bi često rekao Zdravko, čovjek kao Kruno se negativno predstavlja, a neki drugi koji imaju poroke su poželjni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u petak igra prvenstvenu utakmicu protiv Lokomotive, a već u utorak mu stiže kijevski Dinamo na zatvaranje Lige prvaka.

"Sada razmišljamo Lokomotivi, ali naravno da je i Dinamo u našim mislima. Oni više ne mogu biti drugi, a ne mogu biti ni četvrti. Možda dođu u malo ležernijem izdanju, pa nam olakšaju posao da dođemo do prvog boda u Ligi prvaka", rekao je Mamić, pa odgovorio na pitanje o mogućem bojkotu igrača u porazu sa Zagrebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugo poluvrijeme nije bilo dobro, nismo napravili niti jednu šansu. Činjenica je da ekipa nije reagirala i sad možemo razgovarati do sutra što je bilo, ali sve zajedno u zadnje vrijeme nije bilo dobro."

Mamić je spomenuo i najavljeno rezanje budžeta kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo u budućnosti pokušati sniziti troškove, jer ako klub ne bude financijski stabilan, onda sve drugo pada u vodu. Hoće li se to odraziti na snagu momčadi? Ja sam siguran da neće. Imamo dosta kvalitete u našem klubu i sigurno da ona neće padati. Mi imamo određeni kadar, u Ligu prvaka ne možemo ući s bilo kakvom momčadi, to smo vidjeli i ove sezone."

Na kraju se novinarima obratio Jurčić i postavio jedno pitanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, mi smo svih ovih posljednjih mjeseci otkad sam u reprezentaciji jako dobro komunicirali, a kad dođem u Dinamo, onda nastanu problemi. Znači li to da me ne želite na klupi Dinama?", pitao je Jurčić i potom nasmijao prisutne:

"Jer nije mi jasno, pa sa svima vama ovdje sam imao odličan odnos, čak smo tu i tamo pričali i o nogometu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo