'KROOSVAČIĆ': / Sjajni Hrvat zaludio Španjolce! 'On iz utakmice u utakmicu nezaustavljivo raste'

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Mateo Kovačić jučer je u Lisabonu protiv Sportinga (pobjeda Los Blancosa 1-2) za svoj Real Madrid pružio sjajnu predstavu.

23.11.2016.
9:07
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

Kova u posljednje vrijeme igra odlično za Kraljeve i Hrvat se promaknuo u važnog igrača u sustavu igre trenera Zinedine Zidanea. Spomenuti francuski trener susret protiv Sportinga započeo je s tandemom u vezi Modrić - Kovačić koji se, čini se, pretvara u standardnu osovinu Kraljeva.

LOPTA SE LIJEPILA ZA NJEGA: Kovačić još jednom pokazao zašto je sve važniji Zidaneu i Realu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema Kroosa, tu je Kova

Barem sad kad nema ozlijeđenog Tonija Kroosa. Obojica su protiv Sportinga u Lisabonu na travnjaku provela svih 90. minuta. Modrić je sudjelovao kod vodećeg pogotka Reala, a Kovačić je, doduše teatralnim padom i svojom glumom za Oscara, iznudio crveni karton Joao Pereire. No, na stranu to, Kovu hvale španjolski mediji, uspoređujući ga s gore spomenutim Nijemcom. Pa tako Marca u svojem tekstu ističe:

'Kovačić stalno raste u igri na sredini terena'

"Madrid je otkrio 'Kroosvačića'. Hrvat je nogometaš koji iz utakmice u utakmicu nezaustavljivo raste, zajedno sa svojim kumom Lukom Modrićem usmjerio je dvije posljednje utakmice za Real na puteve pobjeda. Mateo je držao vezu. Odsutstvo Kroosa i Casemira donijelo je Zidaneu probleme, ali sad je tu Kovačić koji, ruku na srce, nije igrač poput Modrića koji je riješenje za svaku situaciju na terenu. No, Kovačić stalno raste u igri na sredini terena, u obrani i ofenzivnim varijantama", piše Marca dok drugi madridski dnevni sportski list AS javlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Milan nije zaboravio na Matea Kovačića'

"Sinoć su bili na stadionu José Alvalade i gledali hrvatskog igrača. Kako La Repubblica piše, Milan nije zaboravio na Matea Kovačića. Hrvat je čudesno zaigrao pod trenerskom palicom Zidanea, posebno sad kad su ozljede poharale madridsku momčad. Rossoneri prate Kovačića još od proteklog ljeta, koji je sad još zanimljiviji prospekt. Prodaja Milana kineskim investitorima još nije završila i Milan je obnovio interes za Kovačićem. No, Hrvat bez sumnje uživa u prilikama koje dobiva u glavnom gradu Španjolske. Kako bilo, njegov ugovor završava u ljeto 2021. i sad sa 22 godine ispred njega je duga karijera i ima puno mjesta za napredak. Uz to, Kovačić tečno govori talijanski jezik, a veza između Reala i Milana je dobra nakon transfera Kake. Ukoliko Kovačić neće htjeti napustiti Santiago Bernabeu, Milan ima i plan B. A on je Cesc Fàbregas", piše AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo