KRONOLOGIJA RASPADA U DINAMU: / Jeste se možda pitali zašto Bjelica još nije dobio otkaz? Skandalozan završetak jedne lijepe priče

Image
Foto: Profimedia

Kronologija raspada u Maksimiru

27.3.2020.
6:45
Profimedia
VOYO logo

Raspad sistema u Maksimiru. Dinamo je objavio kako raskida ugovore sa šestoricom članova stožera Nenada Bjelice. Znači, od četvrtka navečer Rene Poms i Nino Bule (pomoćni treneri), Martin Mayer i Karlo Reinholz (kondicijski treneri), Silvije Čavlina (trener vratara) i Jasmin Osmanović (analitičar) više nisu zaposlenici Dinama!

Image
JE LI OVO STVARNI RAZLOG RASKOLA U DINAMU I STAV IGRAČA? /

'Nije nam problem novac, zasmetalo nas je nešto sasvim drugo'

Image
JE LI OVO STVARNI RAZLOG RASKOLA U DINAMU I STAV IGRAČA? /

'Nije nam problem novac, zasmetalo nas je nešto sasvim drugo'

Image
Image

04.03.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Zoran Mamic Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Poruka Bjelici i dečkima

Bila je ovo poruka treneru prve momčadi Nenadu Bjelici. "Poruka klupske Uprave je jasna, Bjelicu smatraju najvećim krivcem što on treneri i igrači nisu prihvatili smanjenje ugovora, međutim, ako Dinamo sam otkaže treneru morat će mu platiti i veliku odštetu. Bjelica ima 1,2 milijuna godišnje, netto, do lipnja 2021. kad mu istječe ugovor to je oko 1,5 milijuna eura netto pa ga ovime tjeraju da sam podnese ostavku i ode", stoji u pisanju Sportskih novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Coach Nenad Bjelica of GNK Dinamo Zagreb in action during the Europa League 2018/2019 football match between SL Benfica vs GNK Dinamo Zagreb. (Final score: SL Benfica 3 - 0 GNK Dinamo Zagreb), Image: 419585826, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Nepopularan potez

A kako je tekla kronologija raspada sistema u Dinamu? Dinamo je, kako tvrde u priopćenju, bio primoren povući taj nepopularan potez, ali koji se očekivao, prije ili kasnije. Smanjili su ugovore i plaće igračima, trenerima i čitavoj radnoj zajednici.

Hrvatski prvak objavio je prije dva dana na službenoj stranici zahvalu svima koji su prihvatili njihove mjere kako bi suzbili posljedice krize s kojom se suočava svijet. Prva momčad se nije spominjala, pa se već onda na prvu moglo zaključiti da oni nisu prihvatili smanjenje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

02.12.2019., Zagreb - Godisnja skupstina GNK Dinamo. Mirko Barisic, Vlatka Peras. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ademi poručio ispred igrača da neće pristati na smanjenje plaća

Onda je u hrvatski medijski prostor počelo curiti. Pa se tako pojavila priča da je kapetan Dinama Arijan Ademi, u ime igrača sportskom direktoru Zoranu Mamiću poručio kako oni ne pristaju na smanjenje plaće, a isto mu je rekao i trener Nenad Bjelica.

Trener Bjelica i igrači prve momčadi bili su ustrajni u tome da ne prihvaćaju smanjenje plaće, iako je klub već čvrsto odlučio odluku sprovesti u djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

03.02.2020., Zagreb - Druzenje sportskog direktora Dinama, Zorana Mamica i kapetana momcadi Arijana Ademija s medijima. Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Šokirani čelnici kluba kreću sasjeći priču u korijenu

Čelnici kluba bili su šokirani i iznenađeni ponašanjem trenera, njegovog stožera i igrača prve momčadi i odlučili sasjeći to u korijenu. U čitavoj ovoj priči zanimljivo je da je klub "krenuo u smanjenje plaća, javno objavio da igrači i trener to nisu prihvatili te ih time izvrgao javnom linču. A onda to iskoristio za raskid s Bjeličinim stožerom, izgledno i s Bjelicom. Sve skupa kad se zbroji - pucanj u nogu, jedan od antologijskih", stoji u tekstu SN-a.

Image
Image

04.03.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Vlatka Peras, Zoran Mamic Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Trzavica između Bjelice i kluba već bilo

Poznato je kako je trzavica između Nenada Bjelice i kluba već bilo, a unatoč svim zaslugama vodstvo zagrebačkog kluba ga je pregrižila. U nogometnim kuloarima stalno stoji priča, a sad se opet posebno aktualizirala, da iza svega stoji linija Zagreb - Međugorje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linija Zagreb - Međugorje?

Kako je Zdravko Mamić stvarni kreator ovog "idejnog kriznog plana" u Dinamu. No, to su za sad špekulacije, iako "gdje ima dima, ima i vatre". Inače, ova pat-pozicija može sad potrajati neko vrijeme... Šteta, ovim je završila jedna lijepa priča u Dinamu. S trenerom koji je bio ozbiljan kandidat u grupi za osminu finala, s kojim smo nakon gotovo pola stoljeća prezimili u Europi, idejnim kreatorom nogometne renesanse u Maksimiru.

Image
Image

30.07.2018., Beer Sheva, Izrael - Konferencija za medije GNK Dinamo dan prije uzvratne utakmice 2. pretkola nogometne Lige prvaka s Hapoel Beer Sheva. Nenad Bjelica, Arijan Ademi. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Igor Jovićević, trener mlade Dinamove momčadi, spominje se kao glavni kandidat za Bjeličinog nasljednika u slučaju njegove smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo