Problem Modrih? / Kroničan problem Dinamovih trenera: U posljednjih su pet godina Maksimirom prošla čak devetorica!

Image
Foto: Pixsell / RTL.hr

Na klupi Dinama je u posljednjih pet godina, uz izuzetak Nenada Bjelice, pravi propuh. Naime, od posljednjih devet Dinamovih trenera samo je Bjelica ostao najmanje jednu godinu.

21.4.2022.
17:01
Pixsell / RTL.hr
VOYO logo

Porazom protiv Hajduka završilo je razdoblje Željka Kopića na klupi Dinama. Hrvatski je prvak odlučio da će do kraja sezone neki drugi trener pokušati usmjeriti momčad u pravi smjer i time osigurati novi naslov prvaka.

Za taj je posao vrlo brzo odabran Ante Čačić, koji je vodio Dinamo skoro jednu godinu između 2011. i 2012. Na klupi Modrih osvojio je naslov prvaka Hrvatske, kao i hrvatski Kup. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije bit će na klupi Dinama samo do kraja sezone, kada će se klub uputiti u potragu za novim, dugoročnim trenerom. Čačić je tako postao čak deveti Dinamov trener u posljednjih pet godina.

Image
Do kraja sezo /

Bivši izbornik na klupi Modrih: Ante Čačić je novi trener Dinama

Image
Do kraja sezo /

Bivši izbornik na klupi Modrih: Ante Čačić je novi trener Dinama

Image
Foto: pixsell

Puno je tu imena...

Prvi na popisu Dinamovih trenera u proteklih pet godina bugarski je stručnjak Ivajlo Petev. On je stigao na klupu u nakon vrlo kratkog mandata Željka Sopića, koji je vodio Dinamo na tri utakmice nakon ostavke Zlatka Kranjčara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petev je dobio otkaz prije početka prvenstva 2017. a nakon njega stigao je Mario Cvitanović. On je ostao na klupi cijeli zimski dio prvenstva, ali je u proljeće napustio Dinamovu klupu. Zamijenio ga je Nikola Jurčević, koji je trajao samo dva mjeseca.

Era Nenada Bjelice

U svibnju 2018. na klupu Dinama stigao je Nenad Bjelica, ujedno i jedini od devetorice trenera koji je proveo punu kalendarsku godinu kao Dinamov trener. Dapače, Bjelica je skoro povezao dvije godine kao Dinamov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je poznato kako je Bjelica odradio izvrstni posao kao menadžer Dinama. Zajedno su osvojili dva naslova prvaka, a Bjelica je komandirao klubom i kroz praktički cijelu sezonu 2020. kada su osvojili još jedan naslov.

Ipak, zbog trzavica s upravom kluba, Bjelica je u travnju 2020. tijekom prvenstvene pauze zbog koronavirusa dao ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Bjelice bez ikakve konzistentnosti

Odlaskom Bjelice stiglo je novo turbulentno vrijeme na mjestu Dinamovog trenera. Tu su pet imena koji su vodili Dinamo u posljednjih 24 mjeseci. Nasljednik Bjelice bio je Igor Jovičević, koji se nije dugo zadržao na klupi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je u srpnju smijenjen, a na njegovo mjesto je stiglo poznato lice, bivši trener Zoran Mamić. Dinamo je s Mamićem došao i do nevjerojatnog preokreta protiv Tottenhama u osmini finala Europske lige.

Ipak, Mamić se ubrzo našao u problemima, ali ne na terenu već izvan njega. Zajedno s bratom Zdravkom i još dvojicom muškaraca Mamić je osuđen krivim za utaju poreza i izvlačenje novca iz Dinama, tako da je zagrebački klub ponovno ostao bez trenera...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kao nasljednik istog je dana imenovan Damir Krznar, Mamićev pomoćni trener. Krznar je trajao do prosinca, kada je, kao i većina drugih, dobio otkaz. Njegova zamjena bio je Željko Kopić, koji je u u 17 kola s Dinamom pobijedio na 13 utakmica, dvije odigrao neriješeno i četiri izgubio.

Kompletna lista Dinamovih trenera u posljednjih pet godina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ivajlo Petev (rujan 2016. - srpanj 2017.),
2. Mario Cvitanović (srpanj 2017. - ožujak 2018.),
3. Nikola Jurčević (ožujak 2018. - svibanj 2018.),
4. Nenad Bjelica (svibanj 2018. - travanj 2020.),
5. Igor Jovićević (travanj 2020. - srpanj 2020.)
6. Zoran Mamić (srpanj 2020 - ožujak 2021)
7. Damir Krznar (ožujak 2021 - prosinac 2021)
8. Željko Kopić (prosinac 2021 - travanj 2022)
9. Ante Čačić (travanj 2022 - )

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo