'OPASAN' PLAN /

Kreće velika obnova na Poljudu. Poznato koja se tribina zatvara i koliko sve košta

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

"Po prvi puta smo pokrenuli sustavna ulaganja u velike sportske manifestacije i sportsku infrastrukturu..."

15.10.2024.
17:03
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina donio je u utorak Odluku o odabiru projektnih prijedloga za
sufinanciranje izgradnje ili obnove sportskih građevina od nacionalnog interesa, kojom se Gradu Splitu za projekt obnove Gradskog stadiona Poljud dodjeljuje 597.586,25 eura.

Image
BUDIMIROVI IZABRANICI /

Hrvatska pobijedila Nizozemsku i s prvog mjesta odlazi u novu grupu, javio se i Kustić

Image
BUDIMIROVI IZABRANICI /

Hrvatska pobijedila Nizozemsku i s prvog mjesta odlazi u novu grupu, javio se i Kustić

Odluka je donesena temeljem provedenog Pozivnog natječaja za Gradove Split i Zagreb, a na koji se javio Grad Split tražeći iznos za studijsku i projektno-tehničku dokumentaciju Gradskog stadiona Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada je učinila sve u svojoj nadležnosti kako bi počela gradnja odnosno obnova stadiona Maksimir i Poljud, od svih potrebnih zakonskih preduvjeta, proglašenja Maksimira i Poljuda sportskim građevinama od nacionalnog značaja, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kad jeu pitanju maksimirski stadion, pa do osiguravanja 13,7 milijuna eura kao prvi korak financijske potpore već za ovu godinu, a isto toliko i za sljedeće dvije. Slijedom svega, raspisali smo i Pozivni natječaj kako bi Gradovi Split i Zagreb, koji su stvarni vlasnici stadiona, mogli iskoristiti osigurana sredstva za tu namjenu u Državnom proračunu", piše i nastavlja:

"Na natječaj se javio Grad Split, kojem smo dodijelili gotovo 600 tisuća eura, za potrebnu dokumentaciju za početak obnove Poljuda, odnosno za ono za što su oni jedino u ovom trenutku bili spremni. Uz potreban angažman gradova, nadam se da će u sljedećim godinama ta sredstva biti iskorištena, jer je prioritet ove Vlade osigurati da naša nogometna reprezentacija igra na stadionima kakve su svojim igrama i zaslužili te da naši građani u utakmicama mogu uživati na sigurnim i modernim stadionima”, istaknuo je ministar Tonči Glavina, naglasivši kako je Vlada i ovime potvrdila epitet “sportske Vlade”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše sportašice i sportaši svaki nas dan svojim postignućima zadužuju da nastavimo s potporom njima i cijelom sustavu te će ona, kao i do sada, i dalje biti sve snažnija i konkretnija. Od prvog mandata svake godine smo osiguravali rekordna sredstva za sport, pa su izdvajanja od 28 milijuna eura narasla na 120 milijuna eura ove godine te smo stalno uvodili nove aktivnosti i oblike potpore", piše i nastavlja:

"Po prvi puta smo pokrenuli sustavna ulaganja u velike sportske manifestacije i sportsku infrastrukturu te sufinancirali 330 sportskih objekata u iznosu od 25 milijuna eura i više od 140 velikih natjecanja u iznosu od 43 milijuna eura, a baš prošli tjedan donijeli smo odluku kojom smo osigurali ponovno održavanje u Hrvatskoj i jednog od najvećih svjetskih sportskih natjecanja Svjetskog prvenstva u reliju”, izjavio je Glavina te nadodao kako je ova Vlada povećala ulaganja i u lokalni sport te kroz novi Zakon o sportu otvorila mogućnost sufinanciranja stručnog rada i opreme za djecu do 18 godina, pa je u posljednje dvije godine financirana oprema za gotovo 100.000 djece i plaće za više od 1.100 trenera.

"Skrb o sportašima povećali smo i kroz nacionalne stipendije, zatim državnim nagradama za vrhunska sportska postignuća koje smo povisili za 50 posto, kao i trajnim naknadama u koje smo uključili i trenere. Sve su to konkretne aktivnosti, koje ćemo u sljedećem razdoblju još razvijati te omogućiti još veću i snažniju financijsku podršku sustavu sporta. Nadam se da će i gradovi biti dovoljno aktivni kako bismo zajednički realizirali projekt izgradnje Maksimira i obnove Poljuda, jer Vlada je, kao i uvijek do sada, za to spremna i učinila je sve što je bilo u njenoj nadležnosti da se to i realizira", zaključio je Glavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo