OTKRIVENA VELIKA TAJNA ZA EURO / Dalić otkrio veliku tajnu za Euro što se tiče igre: Karte su jasne, ovo je njegov plan

Image
Foto: PIXSELL

'Kramu vidim na polušpici ili desno, a igrat ćemo s jednim napadačem'

1.6.2021.
22:11
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je navečer u Velikoj Gorici, u prvoj pripremnoj utakmici za Euro koje počinje za 10 dana, remizirala protiv Armenije 1:1 u prvoj međusobnoj utakmici ovih dviju reprezentacija. Zlatko Dalić isprobao je sve željene taktičke varijante i naglasio nakon susreta kako je ovo bilo posljednji eksperiment, protiv Belgije će Hrvatska igrati u uobičajenoj formaciji 4-2-3-1 i tražit će se bolja igra koja bi dala mir uoči početka Eura. Vidio je izbornik što je bilo dobro, što loše, pa i poslije ovakve utakmice dobio neke zaključke...

Image
IZBORNIK PRELOMIO /

Dalić objavio popis, pogledajte koje igrače vodi na Europsko prvenstvo

Image
IZBORNIK PRELOMIO /

Dalić objavio popis, pogledajte koje igrače vodi na Europsko prvenstvo

'4-2-3-1 je naša formacija, mislim da ćemo se tome vratiti'

"4-2-3-1 je naša formacija, mislim da ćemo se tome vratiti, nećemo puno pametovati. Više nećemo raditi puno izmjene, danas smo zadnji put to radili. Nemamo pravo više na eksperimente. Nikad ja nisam pesimista, uvijek sam optimist. Nikad neću posustati, odustati, znam da ovaj rezultat vara ali bit ćemo pravi. Bili su malo jači treninzi, htjeli smo dobiti ali neće nas ovo pokolebati. Probali smo prvo poluvrijeme s dva brža igrača u fazi napada, ali nije bilo puno prostora. Čekamo da se vrati Kova i igrat ćemo u naših 4-2-3-1, danas je bila zadnja prilika da isprobamo neke stvari", kazao je Zlatko Dalić nakon utakmice i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti kvalitetniji prema naprijed, moramo zabijati. Mi svi moramo biti koncentrirani, prvi ja, svatko treba dati maksimum u svom poslu. I svaku utakmicu svi moramo dati sve od sebe. Mi moramo zabijati, moramo biti koncentriraniji pred golom. Tu smo pokušali zaigrati s dvije špice koje bi upadale u prazne prostore, ali nismo dočekali takve situacije. Nismo imali okomitosti, svi su čekali loptu u noge, nismo "ganjali" taj prazan prostor. Konkretno, nama više odgovara igra s klasičnim napadačem, ovo je bila proba, a mi više nećemo isprobavati.  Sve bi bilo bolje da smo danas zabili koji gol više", istaknuo je Zlatko Dalić i nastavio:

'S Englezima ćemo odigrati nešto specifično'

"Nikola Vlašić nije igrao zadnje četiri utakmice u ruskom prvenstvu jer je bio ozlijeđen, Kramarić s druge strane konstantno igra. Svaki od njih imao je svoju prigodu i proanalizirat ćemo tko će što napraviti i donijeti odluku. Imamo tri utakmice, a s Englezima ćemo odigrati nešto specifično. Imamo vremena razmisliti o svemu i naći standardnu momčad. Andrej? Igrao je cijelu utakmicu, bio polušpica, igrao i poludesno, na tim ga pozicijama vidim. On će se boriti za ta mjesta", izjavio je Dalić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Brekala smo zamijenili preventivno, sve je s njim u redu'

"Igrat ćemo svojih 4-2-3-1 s klasičnim napadačem, to nam više odgovara, premda smo pokušavali i s dvije polušpice. Probe i traženja više nema, protiv Belgije ćemo igrati kako planiramo i protiv Engleske", dodao je hrvatski izbornik, koji je govorio i o prinovama u reprezentaciji.

"Olić će biti s nama prvih deset dana jer je vezan za svoj klub. Igrači iz mlade reprezentacije priključuju se u petak, isto kao i Kovačić, a dolaze kao ravnopravni članovi na svojim pozicijama. Pokažu li kroz treninge da mogu na njih računati, neće biti samo prolaznici. Belgija će biti pravi test za Englesku, gdje ćemo morati zapeti, oni su prvi na svijetu na Fifinoj ljestvici. Nećemo imati veliki posjed lopte, ali moramo se vratiti u igru i pokazati snagu i karakter".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo